Duftenes mester: Clément Marx fra Beautycounter

“Brandet er tilbage og bedre end nogensinde før.” Det er ordene fra Gregg Renfrew, grundlægger og CEO for Beautycounter. Efter kortvarigt at have forladt virksomheden i 2022 er Renfrew vendt tilbage for at fortsætte brandets mission om at få rene, effektive produkter i hænderne på alle. Første punkt på dagsordenen? Lancering af en ny duftserie: Clean Eau de Parfum.

Beautycounter lancerer for første gang i denne kategori fem dufte, der tilbyder lidt af hvert til enhver smag, uanset hvad man foretrækker. Fra de grønne, træagtige noter i Miles Away ($96) til de søde blomster i Hyper Rose ($96), kan du købe hele serien fra i dag på brandets hjemmeside og i deres butikker. Selvfølgelig måtte kosmetikgiganten perfektionere formlen for at opfylde sine egne omfattende standarder for ren skønhed og sikre, at de ikke brugte ingredienser fra deres Never List med 2.800 potentielt skadelige kemikalier.

Da de skulle vælge en næse til parfumerne, gik de derfor til Clément Marx fra Robertet Group, en duftfremstillingsvirksomhed, der bruger naturlige råvarer. Læs videre for at høre, hvordan Marx greb arbejdet med brandet an og samtidig så på ren duft i et nyt lys.

**Fafaq: Fortæl os, hvordan din interesse for dufte begyndte.
Clément Marx: Jeg har altid haft en forkærlighed for dufte. Aromaerne fra madlavning med min mor, at snuse til vin med min far – jeg elskede bare at dufte til ting. Efter at have googlet karrierer, hvor jeg bare kunne bruge min lugtesans hele dagen, endte jeg i parfumeriet.

**PS: Hvad var den første duft, du nogensinde lavede, og hvad lærte du af den oplevelse?
CM: En af de første dufte, jeg skabte, var Lalique Glorius Indigo (250 dollars). Oplevelsen åbnede helt sikkert mine øjne for, at duft er en fælles indsats. Det lærte mig, at der ikke findes en universel næse, og at alle kan fortolke den samme duft forskelligt. Uanset hvor længe man har været i denne branche, er man nødt til at blive ved med at lære og anvende sin viden på forskellige måder.

Læs også  Disse Grillz er faktisk gode for dine tænder

**PS: Hvad er forskellen på at lave en duft for et rent mærke som Beautycounter og andre?
“Brandet er tilbage og bedre end nogensinde før.” Det er ordene fra Gregg Renfrew, grundlægger og CEO for Beautycounter. Efter kortvarigt at have forladt virksomheden i 2022 er Renfrew vendt tilbage for at fortsætte brandets mission om at få rene, effektive produkter i hænderne på alle. Første punkt på dagsordenen? Lancering af en ny duftserie: Clean Eau de Parfum.

Beautycounter lancerer for første gang i denne kategori fem dufte, der tilbyder lidt af hvert til enhver smag, uanset hvad man foretrækker. Fra de grønne, træagtige noter i Miles Away ($96) til de søde blomster i Hyper Rose ($96), kan du købe hele serien fra i dag på brandets hjemmeside og i deres butikker. Selvfølgelig måtte kosmetikgiganten perfektionere formlen for at opfylde sine egne omfattende standarder for ren skønhed og sikre, at de ikke brugte ingredienser fra deres Never List med 2.800 potentielt skadelige kemikalier.

Da de skulle vælge en næse til parfumerne, gik de derfor til Clément Marx fra Robertet Group, en duftfremstillingsvirksomhed, der bruger naturlige råvarer. Læs videre for at høre, hvordan Marx greb arbejdet med brandet an og samtidig så på ren duft i et nyt lys.
**Fafaq: Fortæl os, hvordan din interesse for dufte begyndte.

Clément Marx: Jeg har altid haft en forkærlighed for dufte. Aromaerne fra madlavning med min mor, at snuse til vin med min far – jeg elskede bare at dufte til ting. Efter at have googlet karrierer, hvor jeg bare kunne bruge min lugtesans hele dagen, endte jeg i parfumeriet.
**PS: Hvad var den første duft, du nogensinde lavede, og hvad lærte du af den oplevelse?

Læs også  Duftenes mester: Mona Kattan fra Kayali Fragrance

CM: En af de første dufte, jeg skabte, var Lalique Glorius Indigo (250 dollars). Oplevelsen åbnede helt sikkert mine øjne for, at duft er en fælles indsats. Det lærte mig, at der ikke findes en universel næse, og at alle kan fortolke den samme duft forskelligt. Uanset hvor længe man har været i denne branche, er man nødt til at blive ved med at lære og anvende sin viden på forskellige måder.
**PS: Hvad er forskellen på at lave en duft for et rent mærke som Beautycounter og andre?
CM: Når man laver dufte til et mærke som Beautycounter, kommer man til at gå ind i et andet sæt råvarer. Mærkets specifikke krav fik mig til at tænke ud af boksen, for jeg kunne bruge en naturlig, rå ingrediens i mange af mine formuleringer og kende dens duftsammensætning, men hvis den indeholder molekyler, der er på deres “aldrig-liste”, kunne den ikke bruges til deres Clean Eau de Parfum-linje, så jeg måtte tilbage til tegnebrættet.