Sommertid bør aflyses for alle forældres skyld

Før vi fik børn, var du og jeg ret gode venner. Hvert efterår gav du mig en time mere i baren (stort point) og en time mere i sengen (alle point i hele verden). Og hvert forår havde vi et lille skænderi, men uden de store skader (jeg elskede min søvn, du var dødsdømt fra starten). Selvom jeg var ret træt den første uge, var det det hele værd at forlade arbejdet i dagslys. Jeg frygtede aldrig din ankomst dengang.

Men nu? Jeg har to børn, og ærligt talt hader jeg dig. Jeg troede, jeg var “træt” dengang, men nu ved jeg, at det bare var en ondskabsfuld joke, du lavede med mig som forberedelse til den store begivenhed: at være forælder på sommertid.

To gange om året ødelægger du vores rutiner. I stedet for en ekstra time i sengen eller en time mere i baren giver du mig gnavne børn og en ekstremt træt familie. Jeg bliver helt bange, hver gang nogen i nyhederne siger: “Husk at stille urene frem i weekenden,” og det med en vis optimisme i stemmen. De må ikke forstå DLST, eller som jeg ynder at kalde det i mine mørke øjeblikke: “Dreaded Life Sucking Time.”

Dårlig søvnhygiejne betød, at jeg sov 15 timer om dagen – her er, hvordan jeg kurerede det

Jeg håber ikke, at du bebrejder mig det, men jeg vil gerne foreslå – for alle mødres skyld – at du får aflyst for altid. Jeg ved, at der har været snak om at gøre det i årevis nu, uden at der er sket noget; forældre diskuterer, hvordan det tager børnene over en uge at komme sig over og vænne sig til dig. Det er meget for deres små hjerner og kroppe, og det giver plads til flere raserianfald, som vi så skal håndtere. Og ved du, hvad det gør mig til? Endnu mere træt. Men du er blevet hængende, på trods af alle vores dybeste ønsker.

Jeg kan huske et år, da min søn stadig var en baby, hvor jeg forsøgte at vænne ham til tidsskiftet ved at lægge ham senere og senere i seng i håb om, at han ville sove længe. Men det gjorde han ikke. Det gjorde det faktisk værre. Det næste år prøvede jeg bare at improvisere. Jeg gjorde intet for at forberede mine børn på tidsskiftet. Det viste sig, at det heller ikke virkede. På dette tidspunkt har jeg opgivet alt håb og alle strategier. Jeg accepterer bare, at hele ugen bliver en katastrofe.

At ønske at være “far” er ikke måden at gøre tingene bedre på for mødre

Før vi fik børn, var du og jeg ret gode venner. Hvert efterår gav du mig en time mere i baren (stort point) og en time mere i sengen (alle point i hele verden). Og hvert forår havde vi et lille skænderi, men uden de store skader (jeg elskede min søvn, du var dødsdømt fra starten). Selvom jeg var ret træt den første uge, var det det hele værd at forlade arbejdet i dagslys. Jeg frygtede aldrig din ankomst dengang.

Men nu? Jeg har to børn, og ærligt talt hader jeg dig. Jeg troede, jeg var “træt” dengang, men nu ved jeg, at det bare var en ondskabsfuld joke, du lavede med mig som forberedelse til den store begivenhed: at være forælder på sommertid.
To gange om året ødelægger du vores rutiner. I stedet for en ekstra time i sengen eller en time mere i baren giver du mig gnavne børn og en ekstremt træt familie. Jeg bliver helt bange, hver gang nogen i nyhederne siger: “Husk at stille urene frem i weekenden,” og det med en vis optimisme i stemmen. De må ikke forstå DLST, eller som jeg ynder at kalde det i mine mørke øjeblikke: “Dreaded Life Sucking Time.”

Dårlig søvnhygiejne betød, at jeg sov 15 timer om dagen – her er, hvordan jeg kurerede det