“Hold op med at komplimentere mig for mit vægttab, når jeg er den sygeste, jeg nogensinde har været”

Billedkilde: Melissa Suffield

I de sidste fire måneder har jeg haft det værre, end jeg nogensinde har haft det i hele mit liv. Jeg ville ikke ønske for min værste fjende, at jeg havde det, som jeg har det, og alt det, der følger med.

Og alligevel har jeg fået bifald og komplimenter. Fordi vores besættelse af vægttab ikke går nogen steder, folkens.

Kort før jul 2023 blev jeg ramt af noget, der føltes som et meget mildt, almindeligt maveonde. Og jeg har haft daglig, invaliderende kvalme lige siden.

Det har haft en effekt på mig, som jeg aldrig har oplevet før. Det har været et chok for min fysiske sundhed – hovedpine, træthed, svaghed, søvn. Mit mentale helbred har taget et dyk, jeg er bange for at bevæge mig for langt væk hjemmefra i tilfælde af, at jeg pludselig bliver for syg til at komme tilbage, jeg undersøger konstant, hvad der kan forårsage denne endnu uforklarlige og udiagnosticerede tilstand, og jeg begrænser min kost til nogle få sikre fødevarer i små mængder, fordi jeg er for bange for at afvige fra dem, når kvalmen er så uforudsigelig. Den økonomiske belastning har været betydelig med recepter og aftaler, dyre kosttilskud, kosttilskud og alternative behandlingsformer for at lindre nogle af følelserne. Og oven i det hele føler jeg mig helt alene, som om jeg svigter alle, og som om jeg aldrig vil få det bedre igen.

Og alligevel dukker der en kommentar op på Instagram med de allerbedste intentioner. “Tøs, har du tabt dig? Du ser helt fantastisk ud!!!”

Læs også  Før du kommenterer andres udseende, skal du se denne terapeuts "5-sekunders-Rule"

“Skinny Minnie, omg hvordan gjorde du det lololol”

“Hvad du end gør for at tabe dig, skal du hælde det på flaske og sælge det, haha, jeg ville købe det”.

Og jeg har lyst til at skrige ad dem. Det er udløsende på en måde, jeg ikke troede, det ville være. For det er ikke det værd at have det sådan. For at parafrasere det formodede Kate Moss-citat: Det er ikke værd at føle sig “tynd”.

Vores kollektive besættelse af det tynde har fået et ret kraftigt comeback med genindførelsen af Y2K-moden, fremkomsten af vægttabsmedicinen Ozempic, og plusstørrelser, der bliver mindre og mindre synlige i kampagner, og når man handler i butikkerne. Kropspositivitet og tykke kroppe er blevet erstattet af mindre og mindre kvinder, der taler som stemmerne i en bevægelse, der ikke er skabt til dem, uden at hylde eller forsvare de kvinder, der gjorde det muligt i første omgang.

Billedkilde: Melissa Suffield

I de sidste fire måneder har jeg haft det værre, end jeg nogensinde har haft det i hele mit liv. Jeg ville ikke ønske for min værste fjende, at jeg havde det, som jeg har det, og alt det, der følger med.

Og alligevel har jeg fået bifald og komplimenter. Fordi vores besættelse af vægttab ikke går nogen steder, folkens.

Kort før jul 2023 blev jeg ramt af noget, der føltes som et meget mildt, almindeligt maveonde. Og jeg har haft daglig, invaliderende kvalme lige siden.

Det har haft en effekt på mig, som jeg aldrig har oplevet før. Det har været et chok for min fysiske sundhed – hovedpine, træthed, svaghed, søvn. Mit mentale helbred har taget et dyk, jeg er bange for at bevæge mig for langt væk hjemmefra i tilfælde af, at jeg pludselig bliver for syg til at komme tilbage, jeg undersøger konstant, hvad der kan forårsage denne endnu uforklarlige og udiagnosticerede tilstand, og jeg begrænser min kost til nogle få sikre fødevarer i små mængder, fordi jeg er for bange for at afvige fra dem, når kvalmen er så uforudsigelig. Den økonomiske belastning har været betydelig med recepter og aftaler, dyre kosttilskud, kosttilskud og alternative behandlingsformer for at lindre nogle af følelserne. Og oven i det hele føler jeg mig helt alene, som om jeg svigter alle, og som om jeg aldrig vil få det bedre igen.

Læs også  Selena Gomez lukker body shamers: "Jeg er perfekt som jeg er"

Og alligevel dukker der en kommentar op på Instagram med de allerbedste intentioner. “Tøs, har du tabt dig? Du ser helt fantastisk ud!!!”

“Skinny Minnie, omg hvordan gjorde du det lololol”

“Hvad du end gør for at tabe dig, skal du hælde det på flaske og sælge det, haha, jeg ville købe det”.

Og jeg har lyst til at skrige ad dem. Det er udløsende på en måde, jeg ikke troede, det ville være. For det er ikke det værd at have det sådan. For at parafrasere det formodede Kate Moss-citat: Det er ikke værd at føle sig “tynd”.
Vores kollektive besættelse af det tynde har fået et ret kraftigt comeback med genindførelsen af Y2K-moden, fremkomsten af vægttabsmedicinen Ozempic, og plusstørrelser, der bliver mindre og mindre synlige i kampagner, og når man handler i butikkerne. Kropspositivitet og tykke kroppe er blevet erstattet af mindre og mindre kvinder, der taler som stemmerne i en bevægelse, der ikke er skabt til dem, uden at hylde eller forsvare de kvinder, der gjorde det muligt i første omgang.