Min skønhedsrutine om natten reddede min forstand

Skønhed har altid været en stor del af mit liv. Fra mit første The Body Shop-makeupkit som 13-årig til min karriere som skønhedsredaktør har mit soveværelse altid lignet en skattekiste af produkter. Som årene er gået, er jeg stadig glad for et godt makeup-produkt, men hudpleje er der, hvor jeg virkelig kommer til min ret. Mens de fleste mennesker bruger aftenen på at se Netflix eller læne sig tilbage med et glas vin, er min idé om en god aften at forkæle mig selv med så mange hudplejebehandlinger, som min krop og mit ansigt kan tåle på én aften. Hvis der findes en skønhedsgadget, er der stor sandsynlighed for, at jeg har prøvet den – og at påføre op til otte produkter ad gangen er ret almindeligt. Jeg er selvfølgelig meget privilegeret over, at denne besættelse er blevet min karriere, men der var en periode, hvor jeg tog et skridt tilbage fra min regelmæssige hudplejerutine, og jeg var ikke klar over, hvor meget det påvirkede mit mentale velbefindende og især min søvn.

Det, jeg ikke tænkte på, var, hvordan den manglende hudplejerutine ikke bare påvirkede min hudkvalitet, men også mit mentale velbefindende og generelle selvværd.

Jeg blev afskediget i 2019 efter fødslen af mit andet barn, og på det tidspunkt troede jeg, at det ville være et positivt skridt for mig at tilbringe mere tid hjemme med børnene og fokusere på familielivet. Det faldt dog sammen med meget turbulente personlige omstændigheder, som med to små børn betød, at min tid var begrænset, og jeg brugte mange måneder på at føle mig nedtrykt og overvældet. En af de første ting, der ændrede sig, var mine aftener med selvpleje og forkælelse samt min hudplejerutine om aftenen. Jeg huskede knap nok at spise og fungerede på minimal søvn, så tanken om at sidde i 20 minutter med en ansigtsmaske på virkede latterlig. Hvad jeg ikke havde taget højde for, var, hvordan den manglende hudplejerutine ikke bare påvirkede min hudkvalitet, men også mit mentale velbefindende og generelle selvværd.

Læs også  Glad for at være gumpetung: Derfor beholder jeg hullet i min fortand

Skønhed har altid været en stor del af mit liv. Fra mit første The Body Shop-makeupkit som 13-årig til min karriere som skønhedsredaktør har mit soveværelse altid lignet en skattekiste af produkter. Som årene er gået, er jeg stadig glad for et godt makeup-produkt, men hudpleje er der, hvor jeg virkelig kommer til min ret. Mens de fleste mennesker bruger aftenen på at se Netflix eller læne sig tilbage med et glas vin, er min idé om en god aften at forkæle mig selv med så mange hudplejebehandlinger, som min krop og mit ansigt kan tåle på én aften. Hvis der findes en skønhedsgadget, er der stor sandsynlighed for, at jeg har prøvet den – og at påføre op til otte produkter ad gangen er ret almindeligt. Jeg er selvfølgelig meget privilegeret over, at denne besættelse er blevet min karriere, men der var en periode, hvor jeg tog et skridt tilbage fra min regelmæssige hudplejerutine, og jeg var ikke klar over, hvor meget det påvirkede mit mentale velbefindende og især min søvn.

Det, jeg ikke tænkte på, var, hvordan den manglende hudplejerutine ikke bare påvirkede min hudkvalitet, men også mit mentale velbefindende og generelle selvværd.

  • Jeg blev afskediget i 2019 efter fødslen af mit andet barn, og på det tidspunkt troede jeg, at det ville være et positivt skridt for mig at tilbringe mere tid hjemme med børnene og fokusere på familielivet. Det faldt dog sammen med meget turbulente personlige omstændigheder, som med to små børn betød, at min tid var begrænset, og jeg brugte mange måneder på at føle mig nedtrykt og overvældet. En af de første ting, der ændrede sig, var mine aftener med selvpleje og forkælelse samt min hudplejerutine om aftenen. Jeg huskede knap nok at spise og fungerede på minimal søvn, så tanken om at sidde i 20 minutter med en ansigtsmaske på virkede latterlig. Hvad jeg ikke havde taget højde for, var, hvordan den manglende hudplejerutine ikke bare påvirkede min hudkvalitet, men også mit mentale velbefindende og generelle selvværd.
  • Disse forkælelsessessioner havde været en form for eskapisme, et øjeblik, hvor jeg kunne stoppe med at scrolle eller se ligegyldigt tv og nulstille efter en lang dag. Det var også et tidspunkt, hvor jeg tjekkede ind på, hvordan jeg havde det. Hvis jeg havde haft en meget stresset dag, brugte jeg beroligende produkter fyldt med aromaterapi, og hvis jeg følte mig nedtrykt, tog jeg selvbruner på eller brugte timer på at style mit hår for at give mig selv et selvtillidsboost. Det lyder måske meget selvcentreret, men det, at jeg regelmæssigt tog mig tid til at pleje mig selv, havde vist mig på et ubevidst plan, at jeg fortjente at blive plejet. Min hudpleje om aftenen var også en del af en god rutine før sengetid, som hjalp mig med at slappe af og signalerede til min hjerne, at det var tid til at sove. Før jeg vidste af det, var det ikke kun forkælelsesaftenerne ud af vinduet eller natcremen, det var de basale ting som at vaske mit hår og endda børste mine tænder. Tanken om at passe på mig selv på nogen måde føltes for meget.
Læs også  Glad for at være gumpetung: Derfor beholder jeg hullet i min fortand

Da jeg var på randen af depression, vidste jeg, at jeg var nødt til at søge professionel hjælp, og jeg begyndte et forløb hos en terapeut. Under en af sessionerne husker jeg, at jeg hulkede, da psykologen foreslog, at jeg skulle tage noget tid til at passe på mig selv. Jeg var rasende, for jeg havde overbevist mig selv om, at hvis jeg skulle være en god mor, skulle jeg sætte mine børns behov først, og det betød, at jeg var den laveste prioritet. Selv tanken om at tage et boblebad føltes for meget og unødvendig. Hendes ord ringede i mine ører hele vejen hjem, som om det var min skyld, at jeg havde det, som jeg havde det, og at jeg ikke havde passet på mig selv.

Kates kræftdiagnose: Hvorfor bliver kvinder altid presset til at møde op?

Dårlig søvnhygiejne betød, at jeg sov 15 timer om dagen – her er, hvordan jeg kurerede det
Skønhed har altid været en stor del af mit liv. Fra mit første The Body Shop-makeupkit som 13-årig til min karriere som skønhedsredaktør har mit soveværelse altid lignet en skattekiste af produkter. Som årene er gået, er jeg stadig glad for et godt makeup-produkt, men hudpleje er der, hvor jeg virkelig kommer til min ret. Mens de fleste mennesker bruger aftenen på at se Netflix eller læne sig tilbage med et glas vin, er min idé om en god aften at forkæle mig selv med så mange hudplejebehandlinger, som min krop og mit ansigt kan tåle på én aften. Hvis der findes en skønhedsgadget, er der stor sandsynlighed for, at jeg har prøvet den – og at påføre op til otte produkter ad gangen er ret almindeligt. Jeg er selvfølgelig meget privilegeret over, at denne besættelse er blevet min karriere, men der var en periode, hvor jeg tog et skridt tilbage fra min regelmæssige hudplejerutine, og jeg var ikke klar over, hvor meget det påvirkede mit mentale velbefindende og især min søvn.

Læs også  Glad for at være gumpetung: Derfor beholder jeg hullet i min fortand