Disse “husregler” har hjulpet min familiesammenhæng med at være sammen 24/7

Da vi først begyndte med vores statslige isolering for mere end en måned siden, nærmede jeg mig udsigten til hjemmeundervisning i mine to børn, mens jeg samtidig arbejdede på et fuldtidsjob hjemmefra med rosafarvede briller. Efter ordrer fra Pinterest og Instagram opsatte jeg en farvekodet skema på vores pantry dør. Jeg oprettede en Google Doc med en liste over alle de seje projekter, vi kunne gøre i løbet af vores kiddos to-timers blok “læringstid”. Jeg indstillede endda en tidlig alarm, så jeg altid vågnede op før mine børn skulle træne og have noget “mig tid”, inden den travle dag begyndte.

Spol fremad til i dag, og de rosafarvede briller er omtrent lige tåge som når jeg ånder for hårdt med min ansigtsmaske på.

Ingen af ​​vores bedst planlagte planer i starten af ​​vores tid derhjemme har sat sig fast, undtagen en.

Vores timeplan er blevet mere en sød følelse, som ingen tager for alvorligt, ligesom en, der siger: “Åh, velsign dit hjerte.” Jeg har lige trukket op det Google Doc, og det er ikke blevet set siden 21. marts. Hvad angår den tidlige alarm? Jeg ramte snooze så mange dage og uger i træk, at jeg tror, ​​det endelig tog antydningen og slettede sig selv fra min telefon.

Ingen af ​​vores bedst planlagte planer i starten af ​​vores tid derhjemme har sat sig fast, undtagen en.

Efter råd fra to separate venner oprettede jeg en kort liste over “husregler”, som min mand og jeg annoncerede på den første dag i hjemmeskolen, og som ville have gætt, at dag 40-noget arbejder de stadig for os.

Da mine venner først foreslog, at jeg skulle udarbejde nogle regler for denne gang, var jeg ikke helt sikker på, hvad godt de ville gøre, især når jeg opdagede, at disse “regler” handlede mindre om de praktiske opgaver – de har et separat ansvarskort til at spore om de lægger deres seng, sætter bordet og foder hunden, for eksempel – og mere om det generelle syn, vi ønsker, at alle skal dele som familie.

Læs også  Morgenmad fik lige plads: Kellogg's bringer sin svampebob-korn tilbage fra 2004

Jeg blev opfordret til at tænke over de vigtigste smertepunkter eller triggere, som jeg forudsagde ville komme fra alt dette sekventerede tidspunkt. Hvad ville irritere mig dag ud og dag ud? Hvad skulle jeg konstant have brug for at minde mine børn eller min mand (eller mig selv) om at gøre? Hvad ville blive gammel hurtigt? Og hvilken positiv opførsel vil jeg hellere se i deres sted?

Her er hvad jeg kom frem til:

  • Vi er venlige.
  • Vi klager ikke.
  • Vi lytter første gang.
  • Vi tager pauser.
  • Vi nægter ikke kos.
  • Vi gør ting selv, når vi kan.
  • Vi taler op, hvis vi er syge.
  • Vi er et team.

Mine børn er små – 5 og 3 – og selv efter at have skrevet dem ned på et stort stykke plakatbræt, som vi hang på væggen, var jeg ikke overbevist om at storslåede, universelle koncepter – som “vi er et team” – ville lande. Det føltes som en anstrengelse i nytteløshed, især når jeg stadig sammensatte min langt vigtigere, dårligt skæbne farvekodede skema.

Men på første dag læste min mand og jeg hver for sig og beskrev, hvad det betød for os som familie. Vi forklarede, hvordan nogle, som “vi ikke klager” og “vi lytter første gang” er vigtige for børnene, når vi har travle dage – at det er ikke tilladt at klynke over en aktivitet, og hvis vi beder dem om at gøre noget , har vi ikke nødvendigvis tid eller energi til at gentage os selv. Det samme gælder “vi gør ting selv” – min ældste datter har en vane med at bede om hjælp til at få på sig bukser eller tegne et træ, begge ting er hun fuldt ud i stand til at gøre på egen hånd. Nu har hun mere end nogensinde brug for at vise selvforsyning, når hun kan.

Vi følger på ingen måde disse regler med 100 procents tilfredshed. Det er sikkert at sige, at vi har en ret lav succesrate i at have en dag uden klager.

Vi nævnte også, hvordan disse regler gælder for alle, ikke kun for børnene. Reglen “vi nægter ikke kos” betyder, at hvis nogen virkelig har brug for lidt kærlighed og opmærksomhed, kan de bede om en snuggle og garanteres at få en. Det er en god påmindelse for os som forældre om at afsætte vores bærbare computere, hvis vores barn føler sig forsømt. Vores “vi tager pauser” -reglen er en anden god påmindelse om, at hvis nogen, ung eller gammel, har brug for at have noget alene, er det OK! De kan gå og tage det. Og hvis nogen ikke har det godt, skal de huske reglen for at “tale op, hvis vi er syge.” Den ene er bestemt med coronavirus i tankerne, men også bare en god lektion til at bore i børn, der ikke er så opmærksomme på deres kroppe.

Læs også  Blue Ivy prøver det populære peber- og sæbeeksperiment til en bedårende håndvaskende PSA

Vi kalder dem husregler, men nogle henviser måske til dem som “grundlæggende familieværdier” eller bekræftelser. Men når de er mærket, tog vi derefter et punkt hver morgen til at sige dem højt. Det tog kun en uge, før vores børn fik dem husket og ville køre for at sige dem alle før den anden.

Selvfølgelig følger vi på ingen måde disse regler med 100 procents tilfredshed. Det er sikkert at sige, at vi har en temmelig lav succesrate i at have en dag uden klager, ligegyldigt en dag, hvor vi alle er fuldt ud på det samme hold og være venlige uden at mislykkes.

Men det er ikke meningen.

Jeg opdagede, at hele grunden til husreglerne er at hjælpe os med at kalibrere igen, når vi laver ting. Det er lettere at temperere en dårlig vane med “søde, husk, at vi lytter første gang” end med en “hvor mange gange skal jeg fortælle dig at lægge dit beskidte tøj i hammeren ?!” Og efter et par uger med blide (og lad os være ærlige, undertiden ikke-så-blide) påmindelser om vores regler, kunne vi simpelthen sige, “hej, nu, hvad er reglen?” Og min børnehave sukker og svarede, “vi gør ting selv.”

De vil endda minde os om, da vi overtrådte reglerne. “Mor, tag en pause!” min lille ville sige, hvis jeg diskuterede med min mand i hendes skud. Efter et par for mange, “giv mig endnu et sekund,” siger de, “men vi nægter ikke kos!”

Min mand og jeg indførte “forældre-time-outs”, og helvede, vi havde brug for dette

Læs også  Lyt til den første Harry Potter-bog gratis takket være denne nye Wizarding World Activity Hub

Så selv når jeg vågner op senere, end jeg gerne vil, og vores hjemmeskoleplaner for evigt er ude af stød, har vi i det mindste et enkelt, men alligevel solidt fundament, der hjælper med at sætte tonen for vores families dag.

Hvis du endnu ikke har husregler, er det ikke engang fjernt for sent at prøve dem. De kan være noget som “vi forbliver i sikkerhed”, “vi omfavner forandring”, “vi fejrer”, “vi gør mere med mindre” eller “vi keder os aldrig.” Dette var alle gode ideer, der ikke skar skåret ud for os, men som måske var bedre egnet til en anden families behov. Uanset reglerne, kan de ende med at tjene os alle længe efter vi vender tilbage til vores normale liv. Jeg agter at opbevare en liste over husregler på vores væg for godt. Vi er trods alt et team.

Billedkilde: Getty / Portra