Videnskaben bag hvorfor du elsker at se de samme viser igen og igen

Ligegyldigt hvor mange gange jeg ser tilbage Kontoret eller Parker og Rec eller et af de shows, jeg har bundet på en løkke i årevis, der ikke magisk bringer dem tilbage. Det ved jeg. Jeg ved, at jeg aldrig får lukning om, hvad der var skrevet på den note, Jim gav til Pam, eller hvad der faktisk skete mellem Donna og Lavondrius under mikrobølgehændelsen. Men der er noget i nostalgien med at se gamle favoritter tilbage, som bare er så meget mere tilfredsstillende end at starte noget på min uendelige liste over nye Netflix-anbefalinger – og det er ikke ved at ændre sig snart.

Hvad angår underholdning, vil jeg sandsynligvis se ethvert show mindst en gang. Når det kommer til det, er jeg dog en skabning af vane, og jeg kan godt lide at kunne gå hjem og klikke på en knap, der med det samme transporterer mig til Dunder Mifflins Scranton Branch. For mig hver eneste episode af Kontoret (med undtagelse af “Scott’s Tots”) er som varmt, George Foreman Grill bacon for sjælen. De samme ringer gælder for alle mine foretrukne shows på en eller anden måde. Selvom det kun er en episode af Arresteret udvikling eller Mindy-projektet spiller i baggrunden, mens jeg laver middag eller rengører min lejlighed, jeg er beroliget af tilstedeværelsen af ​​velkendte stemmer, velkendte ansigter og en historie, som jeg ud fra kender.

Det kan virke kedeligt eller gentagende for nogle at se shows som Breaking Bad og venner igen og igen, når du allerede ved, hvad der vil ske i sidste ende. Og jeg får fat på det – episoder eller sæsonbuer, der pludselig introducerer et chokerende twist, er et spændende, normalt hjertebankende ur. Jeg er enig i, at det at se et nyt show er spændende i sig selv, fordi du ikke ved, om en ny karakter vil blive introduceret, eller om en bestemt plotlinje nogensinde vil blive løst; det er sjovt at se, om du kan forudsige, hvad der vil ske dernæst.

Læs også  Du har svært ved at placere Emily i Paris 'Randy, fordi han er i alt

Men der er en helt mere beroligende og trøstende tilfredshed ved at se et show, du har set før, og potentielt fange en detalje, du gik glip af første gang. Du kan endda udvikle et helt nyt syn på en karakter, du plejede at hader efter at have behandlet historien endnu en gang.

Faktisk er der ifølge en undersøgelse, der er offentliggjort af University of Chicago, ganske mange grunde til, at vi tager så stor trøst i at se vores foretrukne shows så ofte tilbage – hovedårsagen er simpelthen, at vi kan lide dem. At udsætte vores sind for det samme indhold gentagne gange gør det lettere for vores hjerner at behandle, hvad der foregår i serien, og resulterer i sidste ende næsten ingen mental indsats, som vi har brug for til faktisk at nyde det.

20 ikoniske tv-shows oprettet af Kickass Women

Der er også en slags sentimentalitet og nostalgi knyttet til vores foretrukne shows, især afhængigt af hvornår vi først så dem og hvad der foregik i vores liv i løbet af denne tid. For eksempel, Kontoret er et særligt nostalgisk show for mig, fordi det er showet, min bedste ven, og jeg binge-watch hver eneste gang vi er sammen. Så selvom erindringen om Jim og Pams engagement ikke er min, er det terapeutisk at se det spille ud på skærmen for 10. gang og aldrig blive skuffet over et uventet twist.

“Nostalgi kan give os meget tiltrængt kontekst, perspektiv og retning og minde og berolige os om, at vores liv ikke er så banalt, som det kan se ud,” siger psykolog Neel Burton, forfatter til Himmel og helvede: Psykologiens følelser sagde i et interview. “Det fortæller os også, at der har været – og igen vil være – meningsfulde øjeblikke og oplevelser.”

“Nostalgi kan give os meget tiltrængt kontekst, perspektiv og retning og minde og berolige os om, at vores liv ikke er så banalt, som det kan se ud.”

Nostalgi af at se mine yndlings shows igen og igen giver mig en hel rollebesætning af figurer at forholde mig til og giver mig i sidste ende håb om, at mit liv måske er mere interessant, end det ser ud til, hvis de kan lave ni sæsoner om en flok mennesker, der arbejder på en papirfirma. Men den sejeste del? Jeg finder ud af, at rewatching-shows er en markør for, hvor meget jeg er vokset over tid. Nogle karakters beslutninger giver mere mening, mens andre figurer bliver mere eller mindre sympatiske, indtil forestillingen om showet til sidst aldrig er den samme i mit sind.

Læs også  Scorede Out Spinning Out-nok markeringer i en sæson 2? Her er hvad vi ved

Det bemærkede jeg især, da jeg plejede at være med KontoretMichael Scott i tankerne om, at Toby Flenderson bare var den værste person på Jorden. Men med tiden indså jeg, at Toby faktisk er en ret god fyr, bortset fra at være lidt kedelig og meget forelsket i Pam. Jeg plejede også at tænke på Ted Hvordan jeg mødte din mor var sød og charmerende, indtil jeg blev ældre og indså, at han er lige så selvcentreret og dramatisk som Ross fra venner.

Med hver nye personlige oplevelser kommer et nyt perspektiv på en af ​​mine yndlingslinjer eller mine mindst foretrukne episoder. Dette ændrer den måde, jeg ser visse karakterer og specifikke scener på, men showsne som helhed forbliver en del af mig, som alle minder gør.

Så sikker på – måske det er kedeligt at se det samme show på loop. Men du kan satse på, at jeg altid vil have et smil på mit ansigt, når jeg hører den velkendte melodica-melodi.

Billedkilde: Getty