Vi må være skilt, men min eks og jeg vil altid sidde sammen på vores børns spil

Efter en god fodboldkamp kontaktede mamma fra en af ​​min søns holdkammerater mig på parkeringspladsen: “Jeg fortalte kun din mand, hvad et fantastisk mål, din søn havde i morges.” Faktisk er han min tidligere mand, Jeg troede, halvt irriteret af ideen om, at folk stadig tror, ​​at vi er et lykkeligt ægtepar. Jeg tænkte på at forklare, at Brian og jeg er blevet skilt i syv år, men jeg indså, at det kunne være lidt akavet for alle. Så jeg accepterede komplimentet på min søns vegne og holdt samtalen i bevægelse.

Dette sker temmelig ofte. Selv om det kan irritere mig til tider, tager jeg det som et kompliment af det positive samarbetsforhold, min ex, og jeg har arbejdet hårdt for at vedligeholde. Vi sidder sammen på sportsbegivenheder som vi jubler på børnene. Når spillene er over 40 minutter væk, går vi alle sammen i samme bil. Vi fejrer fødselsdage sammen – nogle gange i hans hus, nogle gange hos mig. Hvis børnene foretrækker at have deres fødselsdagsmiddage på deres yndlingsrestauranter, fejrer vi sammen som den glade, skilt, ikke-traditionelle familie, som vi er. Vi har endda gået på (meget korte og normalt sportsrelaterede) ferier sammen. Fordi, hvorfor ikke?

Vores skilsmisse skakede os helt sikkert til kernen. De første to år var meget udfordrende som Brian, og jeg turede ind og ud af familieretten for at diskutere ting som børnebidrag, forældremyndighed og underholdsbidrag. Spændingerne var høje. På toppen af ​​det hele var børnene justere til et liv med mum eller far i stedet for livet med mum og far, som de altid havde kendt. Vi ønskede aldrig, at vores børn skulle lide på grund af vores beslutning, så det var hjerteskærende at se dem regressere eller handle ud og vide, at det var på grund af vores handlinger. Disse år var hårde, men vi kom igennem og lærte langsomt en ny normal. Børnene justerede og viste en utrolig modstandsdygtighed, der hjalp dem med at slå sig ind i et nyt liv.

Læs også  Game of Thrones: Hvordan Gendry Learns Han er Robert Baratheons Søn, og hvorfor det er vigtigt

Skilsmisse ændrede næsten alt om vores liv: vi havde nye hjem, flere finansielle tilpasninger, en anden familiedynamik. Men en meget lille, men meget betydelig kendsgerning forblev den samme, den tråd, der holdt os sammen selv gennem sammenbruddet af alt andet: min tidligere mand og jeg er de eneste to mennesker i hele verden for at elske vores børn så meget som vi gør . Og det forener os for evigt, om vi kan lide det eller ej.

Denne delte kærlighed har langsomt opretholdt vores familie. Da dage, måneder og år gik, gjorde det også vrede og vrede omkring skilsmissen. Vi flyttede frem som en skilt familie og delte forældremyndigheden over børnene. Vi satte os aldrig og diskuterede coparenting. Vi har aldrig gjort en verbal forpligtelse til at være de bedste coparenter vi muligvis kunne være. Det er bare sket. Før vi vidste det, sad vi sammen på sidelinjen, spiste sammen sammen to gange om måneden og fejre helligdage sammen – alt sammen fordi det var bedst for børnene.

Mine forældre var sammen for mit arbejde, og jeg ville virkelig ønske, de ikke havde det

Er det svært? Helvede ja Det er meget svært. Årsagerne til, at vi blev skilt er stadig problemer, vi beskæftiger os med, og de vil altid være. Vi slås. (Også ofte.) Sommetider argumenterer vi højt på telefonen. Andre gange kommunikerer vi gennem all-caps tekster og masser af udråbstegn. Men vi sidder stadig ved siden af ​​hinanden på sidelinjen. Vi har stadig disse fødselsdagsmiddage sammen, og når børnene er omkring, bliver disse argumenter sat på vent.

Læs også  Ariana Grande rydder op i videoen for at "bryde op med din kæreste, jeg er båret"

“Mamma, vi er så heldige, fordi du og far er venner. Så mange af mine venner, hvis forældre er skilt, fortæl mig, at deres forældre ikke engang kan være sammen i samme rum.” Da min datter sagde disse ord til mig tilfældigt en eftermiddag, spyttede jeg næsten min kaffe. Venner? Mig og far? Jeg tænkte aldrig på ham som en ven. Jeg tænkte på ham som min tidligere mand, en coparent. Men måske havde hun ret. Måske var han jo en ven. Jeg gætter det heller ikke noget, hvad jeg kalder ham eller for den sags skyld, hvad nogen andre kalder ham. Mand, ex-mand, ven, min børns far. Det jeg ved er, at vi begge elsker vores børn så forfærdeligt meget. Og den kærlighed binder os sammen og vil altid.

Billedkilde: Pexels / Markus Spiske temporausch.com