To af mine nærmeste venner er sundhedsarbejdere, og jeg beder dig om at beskytte dem

Da jeg første gang hørte mumling om coronavirus, der ankom i USA, så det ikke ud til, at vi ville se den samme ødelæggelse, der var ramt Italien og Kina. I begyndelsen vendte jeg et blinde øje, simpelthen fordi det ikke var ramt hjem endnu. Det tog to af mine nærmeste venner, der vågnede inden for sundhedsvæsenet og blev første reagerer på en verdensomspændende pandemi for mig at forstå alvorligheden af ​​denne virus. De er to af de mest godhjertede mennesker, jeg nogensinde har mødt, og deres modstandsdygtighed fortsætter med at inspirere mig hver dag.

Jeg har modtaget masser af fotos fra disse venner før og efter deres hospitalskift, hver med et nyt lag beskyttelsesbeklædning, udseende af ren udmattelse eller ar fra deres ansigtsmasker. Alligevel har jeg aldrig hørt dem klage eller ønske, at de havde valgt en anden karriere. Det kræver en speciel type person at arbejde i sundhedsvæsenet, og jeg synes, det er let at glemme, at de lærer om denne virus i realtid, ligesom resten af ​​os. Jo, de er måske bedre udstyret med hjernekraften til at hjælpe med at skabe en løsning, men det gør dem ikke mindre menneskelige.

Det føltes som om vores land vendte på hovedet på blot et par dage. Pludselig talte alle om karantæne og isolering. Sportsbegivenheder og koncerter blev udsat; restauranter var kun i drift med henblik på afhentning eller levering; flyselskaber annoncerede nye rejseforsikringspakker til kommende ture.

Jeg ville gøre noget for at vende tilbage og være de håbefulde unge piger igen, og det er grunden til at det at gøre min lille del at blive hjemme virker som det nemmeste offer.

Verden lukkede hurtigt sine døre, og her stod min ven og startede sit første skift som sygeplejerske i Minnesota. Hvad der skulle have været en spændende dag, blev hurtigt til en national nødsituation. Skrab den velkomstmorgenmad og den varme festlige orientering. Hun blev nødt til at huske nye patientprocedurer og sikkerhedsbestemmelser – som erfarne medarbejdere også lærte for første gang – på toppen af ​​at lære rebene på sin nye arbejdsplads. Hendes søster, der også er sygeplejerske, arbejder nu på en COVID-19-etage. Selvom det er en velsignelse, at de har hinanden i denne usikre tid, som både søstre og værelseskammerater, mellem de to, har de endnu større risiko for at få virus. Min ven er nu en måned ind i sit første “store pige” -job, og jeg kunne ikke være stoltere.

Læs også  Jeg havde ikke sovet godt siden pandemien, indtil jeg begyndte at bære denne $ 10 øjemaske

Et par hundrede miles væk i Wisconsin blev min anden ven, en certificeret sygeplejeassistent, også kastet i stormen. Som mange første respondenter bor hun sammen med sin familie og bekymrer sig lige så meget om deres sikkerhed som hendes patienter. Hun har været nødt til at slå sig ned i en ny normal, der inkluderer at følge en streng saneringsprocedure ved afslutningen af ​​hvert skift. Hun fjerner straks sine skrubber, maske, ansigtsskærm, kjole og handsker, og når hun kommer hjem, går alle hendes ejendele lige ind i skiven. Dette er blevet hendes nye livsstil, og hun omfavner det fuldt ud.

Jeg er en læge kone, og det er det vigtigste, du kan gøre for at støtte læger

Jeg har set førstehånds de ofre, mine venner har foretaget for at hjælpe med at bekæmpe denne pandemi. De sætter deres liv på banen hver gang de træder ind på hospitalet i håb om at hjælpe andre. Så når jeg går på sociale medier og ser personlige lykkelige timer eller spilaftener stadig opstår, bliver mit hjerte ondt. Medmindre du har en ven eller en elsket i skyttegravene, kan det være svært at forestille sig, hvor grim denne virus kan være.

For fem måneder siden var fire af mine bedste venner og jeg pakket som sardiner omkring en klistret høj top i en indelukket bar sammen for første gang siden eksamen. Vi drøftede vores planer for 2020 og placeringen af ​​vores næste gensyn, da vi ikke alle bor i den samme tidszone, og ikke mindst den samme stat. Vi var håbefulde og spændte på milepælene, der løj forude.

Læs også  Lili Reinhart taler så åbent om mental sundhed og kropsbillede ændrede mit liv

Jeg ville gøre noget for at vende tilbage og være de håbefulde unge piger igen, og det er grunden til at det at gøre min lille del at blive hjemme virker som det nemmeste offer. Vi står alle over for vanskeligheder i disse usikre tider, men jeg beder dig også om at gøre din del og blive hjemme. Sundhedspersonale har givet et løfte om at holde os i sikkerhed, så lad os gøre det samme for dem. Jo før vi kommer igennem dette, jo før kan jeg personligt takke mine egne helte – og kramme dem også.

Billedkilde: Pexels / Andrea Piacquadio