Mine småbørn elskede Veggie-poser, men undgik at spise grøntsager ved måltiderne – Lyd kendt?

Da jeg opdagede madposer efter at have startet min første baby på faste stoffer, føltes lettelsen ved altid at have en praktisk måde at fodre ham i enhver situation som svaret på mine bønner om mental belastning. Da jeg handlede, kiggede jeg efter organiske, veggie-tunge madposer, hvoraf nogle omfattede den type trendy wellnessingredienser, jeg var begyndt at indarbejde i min egen diæt, såsom quinoa og chiafrø.

Men da jeg begyndte at servere min søn, uanset hvad min mand og jeg spiste, blev jeg virkelig forundret over hans utilfredshed med nogle af de samme grøntsager, han havde spist i poseform. Jeg ville se ham plukke hver eneste ærter ud af en skål med kyllingesuppe, snoede hans ansigt i afsky, tænke på de utallige poser med spinat, ærter og pærer, han havde suget ned.

Indeholder babymad nok grøntsager?

På det tidspunkt tænkte jeg ikke på, hvordan den medfødte smag af grøntsager som spinat eller ærter blev maskeret af sødmen fra frugter som pære og æble, som normalt var den første ingrediens, der er anført i de fleste af min søns grøntsagsposer. En 2018-undersøgelse afslørede, hvor almindeligt det var for babymad, der indeholder grøntsager, ikke kun at blive blandet med søde frugter, men også at have disse frugter som den første og mest fremtrædende ingrediens og smag. Ud af de 548 vegetabilske babymad, der blev undersøgt til denne undersøgelse, var det kun 52 af dem, der var single-vegetabilske babymad, og ingen af ​​de enkeltgrøntsagsindstillinger indeholdt mørkegrønne grøntsager eller bønner og ærter. Hvis babyer ikke er bekendt med, hvordan disse grøntsager faktisk smager af sig selv, giver det mening at de kan være modstandsdygtige over for dem, når de dukker op på deres middagsplader som småbørn.

Læs også  Dwyane Wade og Gabrielle Union priste Zaya ved GLAAD Awards: "Vi står som allierede"

Sådan hjælper børn med at blive interesseret i at spise grøntsager

En undersøgelse fra 2017 påpeger, at børn er disponeret for at foretrække fødevarer med meget energi, sukker og salt og at afvise nye fødevarer, når de bliver førskolebørn, men forældre kan gøre en forskel. Undersøgelsen undersøgte, hvordan regelmæssigt introduktion af nye smagsstoffer under graviditet, amning og supplerende fodring kan påvirke babyens fødevarepræferencer og vilje til at prøve nye fødevarer, herunder bitre grøntsager som broccoli, rosenkål og andre mørke grønne.

Min nu 3-årige kommer langsomt rundt til disse grøntsager, men det er først efter at have tilbudt dem igen og igen på forskellige måder – dampet og toppet med lidt smør, stegt med salt og peber, rå med lidt hummus eller ranch til at dyppe – og servere dem med legende redskaber eller i noget uventet som en muffins tin. At hjælpe ham med at bestemme, hvad og hvor meget han skal spise af hvad jeg tjener ham, har også hjulpet.

Hvad man skal fodre babyer udover babymad

Med min anden baby har jeg eksperimenteret mere med babyledet fravænning, hvilket giver ham store stykker af de dampede eller ristede grøntsager, som min familie allerede spiser, og introducerer ham til gryderetter og måltider med en gryde, vi spiser til middag for at få ham vant til en række forskellige smag og teksturer.

Vil jeg sverge madposer helt? Jeg kan ikke med sikkerhed sige, at man på et tidspunkt ikke havner i min bleer taske. Jeg ved, hvor nyttige de kan være for at få næringsstoffer i en knivspids, og der er ingen skam i det. Jeg har bare en bedre forståelse nu af deres begrænsninger.

Læs også  Olympic Sprinter Usain Bolt er en far, og hans datter navn er helt fantastisk

Billedkilde: fafaq Photography / Levi Mandel