Min trick til at få min datter til at fokusere på skolearbejde tager kun 5 minutter

Min datter er som de fleste børn. Medfødt elsker hun at lære, men hun bliver let distraheret. Hun har opmærksomhedsspændet hos de fleste 5-årige, hvilket ikke er langt. Når hun spiller, er hendes korte opmærksomhedsspænding noget bedårende. Men når jeg prøver at få hende til at lave noget hjemmearbejde eller øve hendes klaver, kan det være frustrerende at få hende til at fokusere.

Jeg er ikke en pædagog og er 100 procent vinger i det, når det kommer til at vide, hvad der er bedst for mit barns faglige vækst og udvikling. Men efter meget prøve og fejl kom den ene ting, der har gjort en verden af ​​forskel, først en overraskelse.

Når jeg tænker tilbage på mine dage som studerende, kan jeg huske, at jeg sad meget ved mit skrivebord. Vi havde nogle fordypninger, men de fleste af mine dage blev brugt stillesiddende. De dage blev lange. Som voksen er jeg klar over, at jeg er nødt til at bevæge min krop og få blodet til at pumpe for at rydde sindet og gøre mig klar til at fokusere og påtage mig en opgave. Hvis jeg kan gøre dette udenfor, er det en endnu større effekt. I løbet af arbejdsdage tager jeg mange små pauser og tager ud i en fem minutters gåtur rundt om blokken eller holder en forkortet yogasession, når mit udstyr tillader det. (Ingen yoga i korte nederdele!)

Det viser sig, at det samme princip gælder for min datter. Inden vi begynder på en opgave, uanset om det er at øve hendes skrivefærdigheder eller øve hendes instrument, tager vi en fem minutters “get the wiggles out” -rutine. Hvad vi gør specifikt varierer, men det involverer altid en aktivitet, der får hjertet til at pumpe og vores mund smiler. Fra et hurtigt spil Simon Says til et forkortet løb hjælper bare fem minutters fysisk aktivitet os begge med at kunne fokusere på den opgave, der er til rådighed.

Læs også  Lego trækker reklame for politirelaterede bygningssæt til støtte for det sorte samfund

Mandatet for fysisk aktivitet fortsætter hele dagen. Da hun er ung og har en kortere opmærksomhedsplads, får hun fem minutters træningspauser hvert 20.-30. Minut for at forhindre kedsomhed og miste fokus. Hvis det er muligt, gør vi det uden for at få lidt sol og frisk luft, men hvis der er regnfulde dage, tilfredsstiller vi indendørs aktiviteter som forhindringsbaner og skjul. Noget sjovt og aktivt tæller.

At få et barn til at fokusere derhjemme er udfordrende. Mellem legetøj, skærme og snacks er der utallige distraktioner og fristende måder at gøre alt andet end den opgave, der er ved hånden. Men hurtige anstrengelser med fysisk aktivitet og latter gør enhver dagligdags opgave sjovere, og at få “vrikke” ud gør små kiddoer meget mere egnede til at sidde og gøre det, de har brug for at gøre.

Billedkilde: Getty / PeopleImages