Min mor er min rollemodel, og 1 dag om året vil jeg aldrig være nok til at fejre hende

Min mor er min helt. Jeg føler mig utrolig heldig at skrive dette. Jeg ved, at ikke alle har et godt eller endda sikkert forhold til deres forældre, og jeg er blandt de heldige, idet jeg regner min mor ikke kun som min forælder, men som en ven. Jeg har altid set op til hende, men jo ældre jeg bliver, jo mere sætter jeg pris på de unikke måder, hun har været der for mig.

Jeg voksede op den tredje af fire børn. Mine forældre blev ikke skilt, før jeg var i gymnasiet, men allerede før da var min mor udelukkende ansvarlig for den følelsesmæssige og mentale velvære hos os fire. Min mor kørte os til vores fodboldpraksis, vores klaverpraksis og vores teater-auditions (vi var bestemt en flok deltagere). Min mor var den, der tog os med at handle efter skoleartikler og tøj. Min mor var den, der lavede måltider til os og rensede huset og hjalp os med lektier og disciplinerede os. Min mor var den, der læste for os hver aften, før vi gik i seng. Det er rigtigt, hver eneste nat læste hun for os og gemt os ind.

I løbet af denne tid – mens hun rejste fire børn og arbejdede som bibliotekar – formåede min mor også at få sin kandidatgrad.

Min mors styrke gjorde mig til den kvinde, jeg er i dag

Efter skilsmissene fra mine forældre var det min mor, som alene hånd støttede os alle fire gennem college. Vi var heldige nok til at få økonomisk støtte og stipendier, men det var min mor, der hjalp os med at bevæge os ind og ud af sovesale, og som talte os gennem vores store livsbeslutninger. Da jeg blev diagnosticeret med depression i mit andet år på college, var min mor den, jeg henvendte mig til for at få støtte.

En dag virker ikke som nok, når min mor elsker og vokser og tænker hver eneste dag i året.

Det har ikke altid været let. Da vi var yngre, var min mor en hengiven kristen. Vi havde samtaler, der voksede op, hvor min mor diskuterede, hvordan homoseksualitet var en synd, og mens hun ikke hadede homoseksuelle mennesker, troede hun ikke, at de skulle til himlen. Da jeg kom ud som biseksuel på college og derefter som nonbinary efter college, var jeg nervøs for at få emnet med min mor. Jeg var bekymret for, at hun ville se mig anderledes, eller at hun ikke ville acceptere mig for den jeg var.

Læs også  Break Champagne ud! Katy Perry og Orlando Bloom forventer en pige

Endnu en gang beviste min mor mig, hvor fantastisk hun virkelig er. Ikke kun fandt hun mig fuldt ud, men hun gik ud på at uddanne sig til emnet og derefter blive talsmand for LGBTQ + -folk på campus, hvor hun underviser. Min mor har vist mig gang på gang, at folk kan lære og vokse hele livet, og at der aldrig er en ende på, hvor meget vi kan ændre til det bedre.

Min mor er min forbilde, fordi alt hvad hun gør, gør hun med utrolig kærlighed. Uanset om det er at lære at være en første-responder til mental sundhed eller gå ud over at støtte hendes børn, uanset hvor vi bor. Jeg er altid stolt over at fejre min mor på morsdag, men en dag virker ikke som nok, når min mor elsker og vokser og tænker hver eneste dag i året.

Billedkilde: Getty / Cavan Images