Min familie har lært så meget af at spise middag sammen mens jeg var social

Fredag ​​den 13. marts, kun to dage inden skolerne i min by lukkede, kunne jeg føle energien i byen ændre sig, og jeg besluttede, at det var tid for mig og min familie at tage denne voksende pandemi mere alvorligt. På det tidspunkt gik vi ned og begyndte at blive hjemme. Nu næsten 100 dage senere har jeg lavet (eller skal vi sige, um, samlet) middag til min familie hver aften, og vi har siddet ved bordet for at spise sammen.

Jeg ved, at det at være i stand til at blive hjemme, sundt og uden madsikkerhed er en velsignelse, som jeg er taknemmelig for. Så for mig er det at skabe middag hver aften en ændring i forbindelse med min familie i usikre tider. Når jeg siger “jeg laver middag”, skal du ikke tro, at jeg prøver at antyde, at vi alle skulle være Mary Berry under karantæne. Vi har allerede fået mere end nok skyld af mor til at gå rundt, og jeg handler ikke mere om at tørre ud (ordspil beregnet!). I stedet er det enhver variation af at samle noget at spise – fra at gribe kornsskålene til faktisk at tilberede en fest fra bunden. Niveauet for indsats for at få mad selv på bordet er ikke rigtig poenget. Pointen er at sidde ved bordet sammen, enhedsfri. Hver. Enkelt. Nat.

COVID-19 viste os, at selv som forældre er vi stadig nødt til at prioritere vores ægteskab

Selvom der er så meget ved at blive hjemme på grund af COVID-19, der ikke føles godt, har den hidtil uset konsistens af dette meget traditionelle familieritual været et uventet sølvfor, af flere grunde:

  • Min familie, især mine døtre (som er 8 og 10), kan lide rutine. Når vi ved, hvad vi kan forvente, bare fungerer for os, og når verden føles virkelig på hovedet, har vi fundet trøst i ritualet til familiemiddagen. Det gør alle mere afslappede, og stemningen ved bordet er blevet en af ​​de bedste dele af dagen.
  • Den samme afslappede stemning har gjort det meget lettere at få hver af dem til at smage nye fødevarer. Jeg har praktisk taget fordoblet listen over retter, som alle spiser på kun to måneder. Jeg har også været vidne til forældre enhjørningen – min yngste og mest flinkeste, prøvede to nyheder ting frivilligt – uden engang at blive spurgt!
  • Mine børn er stoppet med at protestere ved at sætte bordet og begyndte at opføre sig som om de har internaliseret denne opgave som den rolle, de spiller ved at få middagen til at ske. Hvis jeg kun kunne få det samme resultat med at lægge tøj i hammeren.
  • Vi kan alle godt lide at have hinandens udelte, enhedsfri opmærksomhed. Det viser sig, vi er en temmelig sjov bunke, når vi alle fire er mentalt i spillet på samme tid. Effektiviteten er, at selvom børnene protesterer, der bliver bedt om at gøre mange ting, er det ikke en af ​​dem at sidde med os til middag.
  • Vi snakker med hinanden mere. Den veletablerede regel om, at middagsbordet skal være sammen, har ført til flere diskussioner og hjulpet mine kiddoer med at forbedre deres evne til at tale. En temmelig imponerende færdighed for en 8- og 10-årig.
  • Monotonien med at sidde til middag hver eneste nat, efter at vi har tilbragt 24/7 sammen i mere end 8 uger (lad os være ægte, karantæne er MEGET familie tid) har givet anledning til vores kreativitet – vi spiller nu middagsbord trivia. Hvis du får det lilla glas på dit bord, er du aftenens vært!
  • Endelig at komme til stedet på dagen, hvor ingen bliver bedt om at gøre andet end at hænge ud, når alle er i et temmelig godt humør (og der er vin!) Føles som en belønning.
Læs også  Lego trækker reklame for politirelaterede bygningssæt til støtte for det sorte samfund

Jeg har hørt, at det tager 21 dage at danne en vane. . . i dette tilfælde har det været lidt længere. Jeg håber, det er en, der ikke bliver helt ødelagt, når pandemien er forbi.

Billedkilde: Getty / 10’000 timer