Magien ved frisører, der bekræfter dit naturlige hår

Billedkilde: Med tilladelse fra Dove

I det meste af min karriere som redaktør har jeg haft et tilbagevendende mareridt. I det mareridt tager jeg til en hår-event, og i stedet for at blive budt glad velkommen i frisørstolen, stirrer de tomt på mit naturlige type fire-hår, før de højt udbryder, at de ikke ved, hvordan de skal arbejde med min tekstur. Jeg går rasende derfra, for mit hår er ganske vist ret “svært” at håndtere.

I virkeligheden er det aldrig sket for mig så åbenlyst, men jeg ville være forsømmelig ikke at nævne de mange gange, hvor jeg har glemt at få vasket mit hår for at holde mig inden for den tildelte tid af aftalen eller har haft en stylist, der hævder, at de har erfaring med type-fire hår, kun for at blive efterladt med forfærdeligt blandede forlængelser eller en halvfærdig “silkepresse”, der kruser op en time senere. Det er grunden til, at jeg næsten ikke tager imod disse invitationer til at begynde med – jeg går nogle gange derfra med en værre fornemmelse af mit hår, end da jeg gik ind.

Med denne baggrund skiller det sig ud, når jeg har en oplevelse på arbejdet, som går godt. Ved en nylig event med Dove havde jeg fornøjelsen af at sidde i kendisfrisøren Lacy Redways stol. Fra det øjeblik jeg satte mig ned, og hendes assistent, Shoshana Contaste, vaskede mit hår med den nye Dove Scalp+ Hair Therapy Density Boost-kollektion, bekræftede duoen konstant, hvor meget de elskede mit hår, og hvor medgørligt og blødt det var. På et tidspunkt sagde de endda, hvor nemt det var at arbejde med, og meget uventet begyndte jeg næsten at græde.

Jeg er vokset op med kamme, der knækkede i mit hår, og folk, der fortalte mig, hvor meget de frygtede at lave nogen form for hårstyling på mig, og det var første gang, jeg nogensinde havde hørt ordene “dit hår” og “håndterbart” i samme sætning. Inden jeg satte mig ned, var jeg begyndt at undskylde over for dem, fordi jeg ikke havde haft mulighed for at rede mit hår ud i forvejen, og Redways svar var: “Jeg bliver her til midnat, hvis jeg skal – du forlader ikke min stol utilfreds.”

Oplevelsen understregede, hvor vigtig en rolle kosmetologer, især frisører, spiller i folks liv. Redway fik mig til at føle mig set og, endnu vigtigere, bekræftet. Den luksus bør alle have, når de går ind for at få en service, uanset om de er skønhedsredaktører eller ej – og især uanset deres hårtekstur. For mig er det lige så værdifuldt som at gå derfra med en flot frisure (hvilket jeg selvfølgelig også gjorde).

Billedkilde: Med tilladelse fra Dove