Kvinde genfortæller det magtfulde øjeblik, da hendes hvide privilegium “smellede mig i ansigtet”

Jeg tøver med at dele dette, fordi jeg foretrækker at holde tilfældige handlinger af venlighed over for mig selv. Men læseren for et par dage siden min…

Indsendt af Crystal Lowery – Komiker tirsdag 16. juni 2020

Crystal Lowery forstår det privilegium, hun har som en hvid kvinde, men det var først i denne uge, efter et hurtigt møde i parken, at hun indså, hvor magtfuldt hendes privilegium virkelig er.

”Jeg tøver med at dele dette, fordi jeg foretrækker at holde tilfældige handlinger med mig selv,” skrev hun i et Facebook-indlæg i denne uge. “Men for et par dage siden slåede mit hvide privilegium mig så hårdt i ansigtet, det brød mit hjerte.”

Lowery, en mor og medicinsk arbejdstager, var på vej hjem fra arbejde en aften, da hun bemærkede en gruppe sorte teenagere, der spillede basketball ved en lokal domstol.

“Disse spændende unge mænd observerede lydløst mig med et blik i deres øjne, som jeg aldrig forventede. Frygt.”

”Jeg besluttede at købe dem iskold Gatorade bare for at gøre deres aften lysere og minde dem om, at de er elsket,” sagde hun og erkendte, at nogle måske betegner handlingen som hvid skyld eller klassificerer hende som en ”opmærksom-søgende narcissist” for udstationering om det.

“At afbryde deres spil ville være akavet, men jeg kørte igennem og henvendte dem til dem, ‘Hej drenge, jeg så dig spille her ute, og jeg ville bare bringe jer drikkevarer og fortælle jer, at sorte liv betyder noget. Elsker jer.”

Et familiemedlem siger noget racistisk foran dine børn – dette er din næste træk

Læs også  Disneyland billetter er på større salg lige nu! Få billetter til så lavt som $ 67

Derefter, sagde hun, skete det.

”Disse spændende unge mænd observerede lydløst mig med et blik i deres øjne, som jeg aldrig forventede,” sagde hun. “Frygt.”

Hun indså, at de var bange for hende, en “lille, lille hvid dame i krat.”

Lowery fortsatte: “På én gang forstod jeg den magt, jeg havde over disse drenge. Jeg kunne sige ordet og falske anklager dem for noget, og jeg ville blive troet. Jeg kunne ødelægge deres liv, få dem indelåst. Bare fordi jeg ‘ Jeg er hvid, og de er sorte. Disse søde unge drenge har uden tvivl kære, der er blevet chikaneret, brutaliseret og endda sendt i fængsel for overtrædelser, der ville være en ‘klap på håndleddet’ for mig. “

Ud over enhver mængde privilegium, hun har oplevet, fandt hun denne erkendelse som den mest dybe og mest foruroligende. Og hun delte det offentligt, så andre i hendes position husker, i hvilket omfang det eksisterer.

Da hun sluttede sit indlæg: “De skræmmede øjne fra disse teenagebasketballspillere vil hjemsøge mig for evigt.”