Jeg vil ikke have sex under social distancering, og det skader mit ægteskab

Mens mange af mine single venner har været vokale om, hvor ensomme de har haft det, mens de var social distanceret under den igangværende COVID-19-pandemi, er jeg i den modsatte båd. Jeg er heldigvis gift med en, jeg er vild med. Og selvom det har været vanskeligt at være inde i denne mængde tid, er jeg virkelig taknemmelig for at have min ægtefælle rundt. Vi ser tv sammen, gør vores separate ting i løbet af arbejdsdagen og genskabes sammen med glæde om natten. Vi har hinanden at tale med, fortrolige og trøste. Den ene ting vi ikke gør? At have sex. Mine venner, der er single eller ikke er i stand til at se deres betydningsfulde andre i løbet af denne tid, er forvirrede og ligefrem irriterede af mig for dette – de har lyst til, hvis jeg kan have sex, burde jeg være det. Men det er jeg ikke, og jeg ved, at det påvirker mit ægteskab.

Når min ægtefælle er stresset, finder de sex som en stress-reliever og en sjov måde at oprette forbindelse på. Jeg er den modsatte. Når jeg føler mig ængstelig eller stresset, er min libido den første ting, der skal gå.

Sex har altid været en interessant udfordring i mit ægteskab. Min ægtefælle har en meget højere sexlyst end jeg gør, men gennem årene har vi fundet en rytme, der fungerer for os. Lige nu ser det imidlertid ud til, at spørgsmålet er blevet intensiveret. Når min ægtefælle er stresset, finder de sex som en stress-aflastning og en sjov måde at oprette forbindelse og fjerne deres sind fra tingene. Jeg er den modsatte. Når jeg føler mig ængstelig eller stresset, er min libido den første ting, der skal gå. For mig ligner angst meget irritabilitet meget af tiden, hvilket betyder, at jeg ikke ønsker nogen tæt på mig.

Læs også  Sådan får sexundervisning Aimee's seksuelle overfaldoplevelse korrekt

Min ægtefælle og jeg er begge i øjeblikket sunde, men vi er begge immunkompromitterede, så frygt for sygdom og død er meget reel. Hvad hvis en af ​​os tilfældigvis får smittet virussen i købmanden eller på tur? Jeg bekymrer mig også om andre ting. Vores job er stabile i øjeblikket, men hvad nu hvis noget ændrer sig? Hvad hvis et familiemedlem får virus? Jeg elsker min ægtefælle mere end noget andet i verden, men den frygt, jeg har for noget, der sker med en af ​​os, er så dybt, og det sætter mig ikke nøjagtigt i humør.

Jeg har gjort andre ting, der får mig til at føle mig godt: Jeg træner dagligt, spiser en sund kost, praktiserer meditation og får solskin næsten hver dag. Vi holder vores hjem ryddigt og opretholder normal arbejdstid. Og alligevel har jeg meget problemer med at sove. Det føles umuligt at slappe af, og hver nat, når jeg lægger mig, bliver jeg ængstelig og begynder at spille alle de værste scenarier med hensyn til, hvad der bliver næste. Det betyder, at når det er tid til seng, når jeg muligvis har indledt sex, føler jeg mig ængstelig og trækker mig tilbage.

Selvisolering kan være seksuelt frustrerende – Sådan tilpasser de studerende sig til at være tilbage hjemme

Jeg ved, at det er hårdt for min ægtefælle. Jeg ved, at de føler sig elsket via fysisk berøring, og at sex betyder noget for dem. Jeg er villig til at arbejde på tingene og prøver aktivt at gøre det, men det er stadig bare svært. Jeg ser en terapeut ugentligt, og jeg har bragt dette op til hende. Der er andre specifikke spørgsmål, der spilles for mig, men hun forsikrede mig om, at jeg ikke er alene. Min terapeut siger, at næsten alle hendes klienter nævnte, at deres sexliv lider på dette tidspunkt. Det fik mig til at føle mig så meget bedre at lære, at det ikke bare var mig.

Læs også  Jeg udsætter mit bryllup på grund af Coronavirus - her er mine største tip til andre par

Fordi jeg ved, at det betyder meget for min ægtefælle, arbejder jeg på at imødekomme deres behov for kærlighed på andre måder, som at samle sig sammen for at se tv sammen, holde hænderne på gåture og holde pause i løbet af arbejdsdagen for et knus og kys. Mens det ikke er sex, er det bedre end ingen kærlighed overhovedet. Min ægtefælle og jeg laver også en masse verbal indtjekning om vores ægteskab, hvor vi diskuterer, hvordan det går, hvad vi er bange for, og hvordan vi har det med tingene. Det hjælper mig med at kommunikere de ting, som jeg synes er vigtigst: Dette er ikke for evigt, og mine følelser omkring sex vil ændre sig. Lige nu laver jeg arbejdet, er tålmodig og er ærlig med min ægtefælle, så de ved, at jeg elsker dem, selv når jeg ikke kommunikerer det seksuelt.

Billedkilde: Getty / Patra Kongsirimongkolchai / EyeE