Jeg takkede min svigermor for at hæve min mand, før hun gik væk, og jeg er så taknemmelig

Livet er travlt. De fleste af mine daglige tanker forbruges med ting som arbejde, løber ærinder og betaler regninger. Det er så nemt at glemme at tage et skridt tilbage og huske hvem og hvad der er vigtigst for mig. Jeg plejede aldrig at have en undskyldning for at slukke og gøre det. . . indtil min svigermor døde.

Vi vidste, at hun ikke ville være rundt, så længe nogen håbede, fordi hun havde kæmpet for kræft i over 10 år, da vi mødtes, men jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg havde det, jeg vidste i mit hjerte, for at være vores sidste samtale. Jeg var ved hendes side i hendes sidste dage, og jeg fortalte, hvor taknemlig jeg var for hende for at rejse sådan en vidunderlig mand. Denne samtale vil blive hos mig for evigt.

Første gang jeg mødte min svigermor var hun ekstremt stoisk, stærk og optimistisk. Jeg ville aldrig have vidst, at hun kæmper for kræft, hvis min nuværende mand ikke fortalte mig. Han og jeg gik til dato i næsten fem år, før vi blev forlovet, og jeg glædede mig altid til at blive sin svigerinde. Og på grund af hendes infektiøse optimisme og det faktum, at hendes kræft blev behandlet mere som en irriterende opgave snarere end en sygdom, kæmpede hun med alt, hvad hun havde, jeg antog bare, at hun skulle blive fint. Familien anerkendte ikke noget andet resultat – hun ville leve et langt, godt liv. Da det spredte, var der tale om nye behandlinger, operationer og holistiske retsmidler. Men så lærte vi alle den sværeste lektion: uanset hvor hårdt du kæmper, kan nogle gange kræft vinde.

Den 6. maj blev vi gift ved hendes sengelys, da solen skinnede gennem vinduerne. Min svigerinde og niece bar deres brudepiger kjole og klædte hende i det outfit hun købte til brylluppet.

Da hendes kræft først spredte sig, syntes min mand og hans familie ikke for modløs, men jeg kunne fortælle, at min fremtidige svigermor begyndte at miste håbet. Hun begyndte at nævne, hvordan hun måske ikke var omkring til vores bryllup. Små kommentarer som dette fortsatte alle så ofte, ikke som en negativ tanke, men mere af en kendsgerning, hun forsøgte at tage fat på. Så en dag tog jeg det med min forlovede. Han tog det ikke for alvorligt, sandsynligvis fordi virkeligheden af ​​hendes helbred var for meget til ansigt. Men i slutningen af ​​december foreslog jeg at flytte op til vores bryllupsdato. Vi talte med mødestedet, kirken og fotografen og ændrede alt til en lørdag i maj.

Læs også  Harry Shum Jr. Gifts Crazy Rich Asians Director med en utroligt maleri, og vi smelter

Min far rejste mig alene efter min mors tragiske død

Men et par uger før brylluppet begyndte hendes sundhed at falde hurtigere, end vi nogensinde havde set før. Min nu mand ringede mig fra hans forældres hus og sagde, at han var bekymret for, at hun ikke ville gøre det til vores bryllup. Alle de ting, jeg nogensinde havde følt om hende, og det forhold, jeg forestillede os om, at jeg engang var officielt medlem af familien, skyndte mig igennem. Jeg havde desperat brug for hende at vide, hvad hun mente for mig, og hvordan jeg vidste hvad hun mente for ham. Jeg har aldrig været komfortabel med at dele præcis, hvordan jeg føler om nogen til deres ansigt, men noget i mig vidste, at dette skulle ske.

Jeg kørte lige derhen. Da jeg ankom, sad jeg ved siden af ​​hendes seng og holdt hendes hænder. Jeg takkede hende for at rejse hendes søn til at være sådan en vidunderlig mand. Jeg sørgede for, at hun vidste, at hendes søn var mild, venlig, medfølende, tankevækkende, loyal og stærk – at han var alle disse ting, fordi han så dem i hende. Jeg fortalte hende, hvor meget jeg elsker ham og er beæret over at blive hans kone. Jeg takkede hende for at lære ham at respektere kvinder og kærlighed hårdt, og hun takkede mig for at fortælle hende, hvor taknemlig jeg er for hende og for virkelig at se hendes søn. Det var den sidste fulde samtale, vi nogensinde havde.

Hun blev mere og mere uforsvarlig i løbet af de næste 24 timer. Næste dag spurgte jeg min forlovede, hvordan han følte sig om at have præsten komme til huset for at gifte sig med os. Hans første svar var, at vi ikke ville behøve at gøre det, fordi hun ville være ok, men efter at have talt med sin far og søster, gik han til enighed. Da vi forsøgte forsigtigt at vække hende for at fortælle hendes plan, lukkede øjnene øjnene op, hun arbejdede i åndedrættet og stødt stille: “Det ville være godt.” Det var de sidste ord, jeg nogensinde hørte hende tale.

Læs også  En ny H.P. Lovecraft Horror Adaptation kommer til at skræmme det absolutte ud af dig

Den 6. maj blev vi gift ved hendes sengelys, da solen skinnede gennem vinduerne. Min svigerinde og niece bar deres brudepiger kjole og klædte hende i det outfit hun købte til brylluppet. Min mand sad med hende, da vi spillede sangen, de skulle danse til på vores bryllup. Min svigerfar sagde, at han så hende åbne øjnene en gang under ceremonien, og da rummet ryddet ud, bøjede jeg mig til at hviske, at vi officielt delte samme “Mrs.” titel. Hendes øjne åbnede ikke, men et lille smil krybte op i mundens hjørner, og jeg tror virkelig, at hun vidste, hvad der foregik den dag.

Jeg kunne ikke lade hende forlade denne jord uden at vide, hvilken indvirkning hun havde på mig. Og den største lektion, jeg lærte fra den tid, var, at det ikke skulle tage forestående død for os at dele vores følelser. Nu når jeg elsker nogen, fortæller jeg dem så ofte jeg kan.

Et par dage senere, da vi alle svingte sidder med hende og holdt hånden, tog hun hende sidste åndedræt. Mens jeg oprindeligt ikke ønskede at gå videre med vores planlagte bryllup nogle uger senere, sagde min mand, hans far og hans søster, at hun ville have ønsket os at gøre det, og at en fest er noget, de alle virkelig har brug for. Og nu, næsten syv år senere, fejrer vi vores ægteskabsdagsdag den 6. maj og vores bryllupsdag den 14. maj. Og tre år efter den første maj fulde af bryllupsløfter, hilste vi vores første barn velkommen i verden og hædret min mor -law ved at navngive vores datter efter hende. Selv om jeg ville ønske, at hun var her for at deltage i de ting, som vores familie deler, er jeg så taknemmelig, at jeg havde lejlighed til at fortælle hende alt, før hun forlod os.

Læs også  Rihanna er udgivelse af et Reggae Album - her er alt, hvad vi ved så langt

Billedkilde: Unsplash / rawpixel