Jeg sagde ja til mine børn i en hel dag, og det var hvad der skete

Jeg surfe tilfældigt på Internettet, da jeg snuble over et foto af Jennifer Garner på Instagram. Mor til tre så positivt udmattet ud i en makeup-fri selfie, hvor hun forklarede, at hun netop havde fejret “Yes Day”, en årlig tradition i sit hus inspireret af bogen med samme navn af Amy Krouse Rosenthal, hvor hun siger ja til hendes børn – uanset hvor skandaløst deres anmodninger – i 24 timer.

Jeg må indrømme, jeg blev straks fascineret. Jeg siger nej til mine børn så meget, at når jeg udtaler ordet “ja”, chokkerer jeg mig selv. “Nej, du kan ikke få slik til morgenmad. Nej, du kan ikke spille videospil på min iPhone. Nej, du kan ikke have en historie, fordi du tog for lang tid på at blive klar til sengen.” Hvad hvis jeg i stedet for konstant at sige nej gav mig en fridag fra voksen alder og sagde ja i stedet?

Jeg havde leget med ideen i flere måneder, men jeg arbejdede faktisk ikke på nerven for at prøve “Yes Day” indtil slutningen af ​​marts. Mine børn – Max, 7 og Zooey, 5 – var meget spændte, da jeg fortalte dem nyheden. De hviskede frem og tilbage i dage og planlagde alle de sjove aktiviteter, de kunne drømme om på deres gratis-for-alle-dagsorden.

8 tip til at rejse et optimistisk, glas-halv-fuld barn

Min datter bad om slik til dessert (ja, dessert efter morgenmaden), som jeg accepterede trods “Nej!” stemme skrigende inde i mit hoved.

Til sidst, og efter masser af forventning, ankom endelig den store dag. Jeg var lidt nervøs over, at mit dejlige hjem og velopdragne børn ville være ting fra fortiden, før sengetid rullede rundt, så jeg besluttede at sætte et par grundregler for at holde min sundhed intakt. For det første fik ingen lov til at springe over skolen. For det andet, ingen ture overalt mere end en time væk. For det tredje kunne de ikke bruge over $ 50 dollars. Bortset fra det var himlen grænsen!

Læs også  Sådan vælger du, om en barnepige eller Au Pair passer bedre til din familie

Heldigvis var mine børns første anmodning en lille. De ville have Trader Joes chokoladecroissanter til morgenmaden. Jeg serverer normalt kun dem sunde fødevarer som yoghurt eller smoothies, så de kunne ikke vente med at få deres hænder på chokoladebetydningerne og det uundgåelige sukkerrush. Min datter bad endda om slik til dessert (ja, dessert efter morgenmaden), som jeg halvhjertigt accepterede trods “Nej!” stemme skrigende inde i mit hoved. Jeg besluttede, at hvis jeg ikke kunne slå dem, kunne jeg lige så godt slutte sig til dem, så jeg greb en tallerken, satte mig ned og gravede ned i en af ​​de søde godbidder også.

Efter at vi bogstaveligt talt havde slikket vores plader rent, gik min søn i skole, mens min datter var klar til en legedato. Da det var “Yes Day”, havde Zooey elskværdig accepteret mig at tage en Pilates-klasse med en ven den morgen, mens hun og min træningskammerats datter spillede i Kid’s Klub. Vi begge begge havde en eksplosiv tilbringe tid med vores venner, så det var en win-win for alle.

Efter at vi ramte gymnastiksalen, bad Zooey om at gå ud til frokost, så vi tog til hendes foretrukne børnevenlige restaurant. Mellem bid af hønseanbud og pommes frites besluttede hun, at det var tid til at besøge legepladsen. Vi mødtes med nogle venner et par minutter senere i en nærliggende park, hvor jeg heldigvis havde en kort hvil på et picnic-tæppe, mens Zooey legede med sine venner. Efter at de var trætte af rutschebanerne og gyngerne løb børnene i cirkler og legede skjul over hele det græske område. Da det var tid til at hente Max fra skolen, sagde vi farvel og kørte mod bilen. På vej til skolen bad Zooey om mere slik og is “til vejen”, så selvfølgelig sagde jeg ja, da jeg stoppede ved et nærliggende bageri, før han trak ind i folkeskolen for at hente sin bror.

Da de bosatte sig om natten, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, hvor uskyldig dagen var. De ønskede virkelig enkle ting for at gøre dem glade – sukker, venner, spilletid og film.

Efter at Max klatrede ind i bilen, hjalp han sig selv med at slikke efterfulgt af en skål med is derhjemme, og spurgte straks, om han kunne spille videospil og FaceTime med sin ven Dylan hele eftermiddagen. Min mand og jeg tillader ham normalt ikke at spille videospil i løbet af ugen, men virkelig, hvilket valg havde jeg? “Ja,” svarede jeg. Begge børn jublede og gik derefter ovenpå til vores hjemmekontor for at logge ind på min computer sammen. I mellemtiden ringede jeg til Dylans mor for at spørge, om han kunne FaceTime, og overleverede derefter min telefon til Max, så de to drenge kunne chatte, mens de spillede. Derefter besluttede jeg mig for at slappe af og slappe af med en ny bog i sofaen. Hmm, dette var ikke så dårligt. Efter et par timer var det tid til at tage Zooey til hendes første tumblingklasse på et nærliggende gymnastikstudie. Hun havde en eksplosion ved at øve sovrum og udføre splittelser, så vi besluttede at fejre hendes succes bagefter. Børnene bad mig om at bestille pizza og stegt dej til middag, så jeg ringede til restauranten og ringede derefter til deres far for at fortælle ham, at en pizza levering var på vej.

Læs også  Pink roser hendes 8 år gamle datter for hendes hjemmelavede ansigtsmaske: "Jeg er så stolt af hende"

7 ting, der er uendeligt mere forbløffende, når du bliver mor

Når vi kom hjem, spurgte de, om de kunne se en film, mens de spiste, hvilket – du gætte på det! – Jeg sagde ja til før jeg gjorde mig en kedelig salat, da de begge nægtede at dele deres pizza med mig. Efter at filmen sluttede, begyndte jeg at miste dampen og til sidst var det næsten sengetid. Efter en sidste anmodning om historietid i mit soveværelse, som jeg med glæde gav, skiftede børnene til deres pyjamas, børstede deres tænder og klatrede under dækkene. Da de bosatte sig om natten, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, hvor uskyldig dagen var. Der var ingen raserianfald, grædende pas på ikke at gå til Disney eller vanvittige anmodninger, de vidste, at jeg ikke kunne give. De ønskede virkelig enkle ting for at gøre dem glade – sukker, venner, spilletid og film. Og ærligt talt, det er de samme nøjagtige ting, der gør mig glad. Måske bør voksne også have en “Ja-dag” hvert år?

Da min søn gik i søvn, spurgte han stille: “Mor? Kan vi gøre ‘Ja dag’ igen næste år?” “Ja,” sagde jeg. “Ja vi kan.”

Billedkilde: Dana Zepeda