Jeg prøvede Cornell-metoden, og det har aldrig været lettere at studere til finalen

Mit førsteårsår, jeg freaked ud, da midtvejs sæson rullede rundt, fordi jeg havde ingen idé om, hvordan jeg skulle studere. Midtermer på college kan være skræmmende. Det føles som om der er så meget mere pres på at klare sig godt mod dem end i gymnasiet, fordi der er så færre kvaliteter i spillet. Så jeg begyndte at brainstorme en bedre måde at notere, der vil forhindre en freak out hvert semester.

Jeg kunne godt lide ideen om notekort, men disse kunne let blive uorganiserede. Jeg kunne også godt lide ideen om at tage digital note på min computer (som de fleste studerende gør), men du husker faktisk materialet bedre, når du fysisk skriver notater på papir. Så huskede jeg noget, som min amerikanske historielærer lærte os, da jeg var ung i gymnasiet: Cornell-metoden.

Cornell-metoden er en måde at notere, der adskiller dine noter i tre kolonner. Først noterer du det materiale, der præsenteres for dig, hvad enten det drejer sig om læsning, en video eller et foredrag. Når du behandler oplysningerne, kan du se, hvad de vigtigste og mest relevante oplysninger er. Når du er færdig med at tage noterne, går du tilbage gennem dem og skriver måder at huske disse oplysninger på i den anden kolonne. Dette kan være en visuel repræsentation af noget, et nøgleord, en sætning eller en mnemonisk enhed.

Når du er færdig med den anden kolonne (hvor jeg gerne vil medtage relevant ordforråd og definitioner, der er vigtige at huske), opretter du en tredje kolonne til oversigt. Det siges, at den bedste måde at huske information, når du lærer noget nyt, er at prøve at lære dem til en anden. I mine oversigtsafsnit skriver jeg små afsnit af de indlærte oplysninger, som om jeg underviste det til min bedste ven. På den måde er viden nu størknet i min hjerne på en måde, som jeg vil huske, fordi jeg har reciteret den med mine egne ord.

Læs også  Smag regnbuen! Sådan bestiller du en kegle frappuccino fra Starbucks hemmelige menu

Det hele ser sådan ud:

20 år senere er dette stadig det bedste stykke kollegiråd, jeg har fået (og nu giver)

Ved hjælp af denne metode til at notere lettet så meget af min midtvejsstress. Ikke kun hjælper det mig med at bevare de oplysninger, jeg har brug for at kende, men det organiserede layout af systemet hjælper mig med at gå tilbage og genoprette mine notater i løbet af eksamensperioden, så jeg behøver ikke at gennemgå bunker med sider, der spekulerer på, hvor det ene koncept fra kapitel otte er. På grund af mine nøgleord og visuelle repræsentationer ved jeg allerede, hvor det er.

Billedkilde: Getty / TravelCouples