Jeg ønsker min bedste ven og jeg havde en ordentlig breakup; I stedet spurgte hun mig

Jeg bruger ikke titlen “bedste ven” længere. Jeg er ikke en engagement-phobe, men disse to ord har en effekt på mig, især efter nogen, jeg tidligere havde betragtet som en bedste ven forsvundet fra mit liv uden et ord. Jeg antager, at det hedder at være “ghosted” i dagens samfund – oplevelsen af ​​at være passivt skåret ud af andres liv som om du aldrig eksisterede i første omgang – men jeg vidste ikke (eller føler) det betegner det indtil det sidste år.

Jeg tror, ​​jeg er en loyal, engageret ven, men jeg er også en fast tro på at holde folk og venskaber med åbne hænder. Min barndom primer mig for dette, med min familie flytter til en anden by eller stat hver tredje eller fire år. Jeg blev en pro til at være den nye pige og sagde farvel og derfor beskytter mig mod at blive for knyttet i første omgang. Denne tidligere forsvarsmekanisme er en, jeg har måttet skille væk i voksenalderen. Jeg har lært at lære sårbarheden af ​​vedhæftning og lægge rødder på et sted og i mennesker, men sparsomt.

Det var ikke, at hun ikke havde energi til at investere i nogen venskaber; det var, at hun af en eller anden grund ikke længere valgte at investere i vores.

Men jeg erkender også, at ikke alle venskaber er ment for en levetid. Dette er ikke nødvendigvis en fiasko så meget, at vi lever i øjeblikket, accepterer uanstændighed og anerkender, at nogle gange har brug for venskabsændring, og vi er ikke længere rustede til at møde dem for hinanden. Der er venskaber, jeg har kæmpet for at holde, og andre, jeg har set langsomt drev eller raser med tiden for en række naturlige grunde. Jeg har ikke altid haft kommunikationsevner eller følelsesmæssige reserver for at forhindre et venskab i at falde fra hinanden, men jeg har arbejdet hårdt for at lære af dem alle.

Læs også  Historien om Elton Johns navn er en succeshistorie på egen hånd

Derfor har denne nylige oplevelse af at blive spøgt af venen, jeg havde investeret mit hjerte så fuldt ud i – en person, jeg havde helt tillid til – har forladt mig fuldstændig skittish om brugen af ​​udtrykket “bedste ven”.

Vores venskab begyndte online, før vi nogensinde havde mødt personligt og vokset dybt på trods af at være langdistance. Af alle de mennesker i mit liv, i hele min venskabshistorie, var hun den, jeg havde omhyggeligt lagt et fundament af gensidig tillid og åben kommunikation med. Vi forlod ingen sten uvæsenet, ingen emner uden grænser. Vi kendte hinandens historier med venskaber og sår, der stadig helbredte. Hun kom ind i mit liv på et tidspunkt, hvor jeg havde mistet min jordforbindelse, min bedste ven af ​​15 år og min tidligere tro. Hendes venskab var en helbredende balsam til mit hjerte, og hun navigerede på disse ømme steder med respekt, medfølelse og følsomhed.

Saml dine piger! Her er de bedste kæreste til 2019

Gennem årene faldt vores samtaler flere gange om ugen en gang om ugen, derefter hver anden uge og endelig til en gang om måneden eller hver anden måned. Hun ville forsvinde og vise sig igen og undskylde for sin mangel på tilstedeværelse og forklare, hvordan overvældende hendes liv var på det tidspunkt og hvor lidt hun havde forladt til venskab. Hun sagde, at hun elskede mig, at mit venskab betød verden for hende, og at hun ønskede at være en bedre ven. Jeg forsøgte at give hende plads uden at presse hende, for at lade hende vide, at jeg var her, når hun havde brug for det, og at jeg forstod hendes begrænsninger. Og jeg mente det.

Læs også  Arya Stark løber væk i det nye Game of Thrones Trailer - men fra hvem?

Men så fandt jeg udilsigtet, at hun havde en anden ven med hvem hun talte til hver dag. Nogen hun havde energi til at investere i. Pludselig følte jeg det gamle stykke af at være blevet udskiftet. Jeg følte mig tåbelig, som om jeg var blevet spændt i mere end et år med en løgn: “Det er du ikke, det er mig.” Det var ikke, at hun ikke havde energi til at investere i nogen venskaber; det var, at hun af en eller anden grund ikke længere valgte at investere i vores. Så meget som den erkendelse gjorde ondt, så meget som jeg ikke ville lade hende gå, var jeg villig til at acceptere slutningen af ​​vores venskab, hvis hun kun havde modet til at ligge sammen med mig. Baseret på fundamentet vi havde etableret, stolede jeg på, at hvis jeg elskede mig konfronteret med hende, ville hun reagere i naturalier.

Er du giftig ven? Her er hvad dit stjernetegn har at sige

Jeg rejste ud efter ikke at høre fra hende i flere måneder og efterlod hende en hjertelig og ærlig besked. Ni måneder senere har jeg stadig ikke hørt tilbage fra hende. Livet er gået, og jeg har cyklet igennem alle slags følelser: Forræderi, vrede, sorg, selvtillid, angst, empati, accept. Men hele denne tid har jeg lige ønsket at hun ville bryde op med mig. Det ville være et renere sår at helbrede end det sår, der er forårsaget af det, der har følt som tavshed, som om vores venskab ikke engang var en god afslutning.

Læs også  Taylor Swift var hos Golden Globes for at præsentere og støtte sin kæreste, Joe Alwyn

Hvis hun nogensinde kommer ud til mig, vil jeg være åben for at høre hende. Jeg tilgiver hende, uanset. Hun har tilladelse til at være menneske. Men jeg giver også mig tilladelse til at lade den dør forblive lukket, og bag det har et venskab, jeg allerede har sørget og begravet. Hvis dette forhold tabt har lært mig mere om den slags ven, jeg vil være, om tilgivelse og slippe og åbne mit hjerte igen, er det et tab, jeg kan leve med. Selvom det suger.

Billedkilde: Unsplash / Clarisse Meyer