Jeg kommer fra Wuhan, Kina, og det er det, jeg ønsker, at verden vidste

Et lille barn leger i Wuhan. Foto med tilladelse fra China Photos / Getty Images.

I den ubestemte fremtid vil verden sandsynligvis tænke på Wuhan, Kina, som oprindelsen af ​​COVID-19-udbruddet, og intet mere – på trods af det faktum, at den nøjagtige kilde til coronavirus ikke er bekræftet. Wuhan er nu synonymt med “virus”, “sygdom” og “pandemi”. Byen fremkalder billeder af overfyldte venteværelser på hospitalet, maskerede borgere, der går gennem uhyggeligt tomme gader, og måske mest grotesk, “flagermus suppe” (uanset hvad det ser ud). Men dette kunne ikke være længere væk fra, hvordan jeg ser Wuhan; Jeg ser det som hjemme.

Wuhan er min fødeby, mine forældres fødeby og er stadig hjemsted for de fleste af mine slægtninge. Det var her jeg tilbragte de første fem år i mit liv, før mine forældre flyttede os til Pittsburgh, Pennsylvania, Wuhans søsterby i USA. Wuhan er, hvor jeg spillede hopscotch med mine børnehaver klassekammerater, hvor jeg fik 12 masker efter en ulykke med min fætter og en frugtkniv, og hvor jeg sagde farvel til alle fire af mine bedsteforældre for sidste gang. Jeg beder ikke verden om at samle den samme form for sentimental tilknytning, som jeg har til Wuhan – jeg tilbyder simpelthen et andet syn, et i skarp kontrast til den stereotype, der dukker op.

Det gør mig ondt at vide, at der er utallige mennesker i Amerika og andre steder, der lige lærer om Wuhan nu, og deres eneste indtryk af det er et syge ødemark.

Jeg blev født på Wuhan Central Hospital, hvor tusinder af inficerede patienter nu er blevet behandlet for COVID-19. Mine forældre og jeg boede sammen med mine bedsteforældre i et beskedent lukket samfund bestående af otte eller ni huse. Jeg kan huske den unikke blomsterduft af gardenia-busken i vores gård, hvor jeg tilbragte utallige timer med at bygge snemænd om vinteren og undre mig over dyrelivet og faunaen om sommeren, fange dragonflies midtflyvning og derefter lade dem gå. Jeg kan huske, at jeg løb med mine fætre på bredden af ​​Yangtze-floden, som dengang føltes som et hav, uendelig og umulig. Så forestil dig min stolthed, da min mor fortalte mig og mine kusiner, at hun rutinemæssigt svømmede over Yangtze under svømmepraksis i gymnasiet.

Læs også  En tidslinje for hvad der er sket siden Breonna Taylor blev dræbt af politiet den 13. marts

Det gør mig ondt at vide, at der er utallige mennesker i Amerika og andre steder, der lige lærer om Wuhan nu, og deres eneste indtryk af det er et syge ødemark med zoo-lignende våde markeder. Og det hjælper bestemt ikke, når præsidenten for De Forenede Stater bidrager til denne falske skildring ved at kalde COVID-19 den “kinesiske virus”, en fuldstændig fremmedhadet etiket, der reflekterer og brændstof for en voksende sinofob og anti-asiatisk stemning, der har bidraget til en stigning i diskrimination, racisme og voldelige hadforbrydelser i USA og Europa. At knytte en global virus til et specifikt land er en magtfuld måde at vække frygt for udlændinge og sprede racistiske forestillinger om, at de er syge.

Før det nuværende coronavirus-udbrud, som nu har ramt mere end 370.000 mennesker over hele verden, var Wuhan et blomstrende transport- og produktionsnav, kendt for sine forpligtelser over for industri, teknologi og innovation.

Forfatterens Wuhan-familie spiser sammen i lykkeligere tider. Foto med tilladelse fra forfatteren.

Wuhan er hjemsted for mere end 350 forskningsinstitutter og 1.500 teknologivirksomheder og inkubatorer. I 2017 udnævnte UNESCO Wuhan til en kreativ designstad, der roser sit tilsagn om at “fremskynde udviklingen af ​​kreative industrier og give et nyt momentum til økonomisk vækst baseret på kultur og innovation.” Sidste år var Wuhan vært for det syvende militære verdensspil. Sommer-OL i 2016 havde lidt over 11.000 atleter fra 207 nationer, der konkurrerede i 28 sportsgrene; Wuhans militære verdensspil så næsten 10.000 atleter fra 110 nationer konkurrere i 27 sportsgrene. Det var en virksomhed i olympisk størrelse, som fortjener fanfare i olympisk størrelse, men jeg er villig til at satse, at de fleste af verdenen vidste lidt eller intet af det.

Wuhan er blevet sammenlignet med Chicago med hensyn til relativ bystørrelse og industriel betydning.

Wuhan er blevet sammenlignet med Chicago med hensyn til relativ bystørrelse og industriel betydning. Livsstilsmæssigt er det beslægtet med nogen af ​​de største byer i USA. Du kan bo på luksushoteller, gennemse butikker i futuristiske indkøbscentre, nippe til macchiatos og sætte pris på kunst på både moderne og historiske museer. Wuhan er også hjemsted for mere end 20 universiteter og colleges, inklusive det berømte Wuhan University, hvor næsten 60.000 studerende er tilmeldt. Jeg har vendt tilbage til at besøge min hjemby cirka et dusin gange, siden jeg flyttede til staterne, og hver gang har jeg været vidne til en bemærkelsesværdig forandring og eksponentiel vækst, hvilket gør Wuhan næsten ikke genkendelig fra det ene besøg til det næste. “Er det et andet shoppingområde?” “Hvad er den skøre udseende bygning?”

Læs også  Alt hvad du behøver at vide, hvis det er første gang du stemmer med posten

Wuhan-skyline ved solnedgang. Foto høflighed Duan Zhiwei / VCG via Getty Images.

Et varigt vartegn? East Lake, en stor by med sø, hvor byens 11 millioner indbyggere strømmer for at nyde vandaktiviteter, naturskønne steder og “sø mad”. Inden for søområdet er der en fugleskov, en kirsebærblomsterhave og adskillige træforede kørestier, der gør kørsel gennem en næsten filmoplevelse. Tænk på det som Wuhans søækvivalent med Central Park.

Det måske mest kraftfulde vidnesbyrd om Wuhans styrke og karakter er dens meget reaktion på udbruddet.

Min tilknytning til søen er bitter. I 2008 blev min mor syg og blev indlagt på Zhongnan Hospital, hvor hun skulle gennemgå operation og forblive i bedring i tre uger. Hospitalet er praktisk beliggende på toppen af ​​East Lake med en malerisk udsigt, der passer bedre til et femstjernet hotel. Da jeg fik opkaldet fra min mor, forlod jeg Brooklyn og gik direkte til Wuhan. I 10 dage boede jeg i min tantes lejlighed, 15 minutters gang fra hospitalet. Hver morgen gik jeg ned ad de kuperede, blæsende veje fra min tantes lejlighedskompleks langs søen til hospitalet og tog scenens ubestridelige ro inden jeg skiftede mentale gear indtil natten. Hver dag ønskede jeg, at min mor kunne slutte mig til de morgenture. Til sidst gjorde hun det.

Wuhan-beboere nyder en sommerdag på East Lake. Foto høflighed Wang He / Getty Images.

Nu frygter jeg igen for hendes helbred. Heldigvis er kurven fladet ud i Shanghai, hvor hun er bosiddende, og endda i Wuhan, hvor min storfamilie stadig bor. Jeg har været WeChatting regelmæssigt med min tante, der har været i karantæne i to måneder. I løbet af denne krise forblev hun standhaftig positiv og sendte mig beskeder som “Greater Wuhan vil ikke falde!” Men efter cirka en måned med at være indendørs sendte hun mig en besked, der var mærkelig mere mørk. Det var et link til en artikel kaldet “23 retter, jeg vil spise, når jeg kan tage min maske af.”

Læs også  Kamala Harris nominering viser kraften i - og behovet for - søsterskab

Jeg ville drømme om mad, hvis jeg også var hende, fordi Wuhan køkken stadig er min favorit. Alle har en anden definition af hjemmelavet mad, og for mig er det lotus og hakket svinekødsandwich (lotus vokser rigeligt under liljepuderne på East Lake), risdækkede kødboller, sauteret amaranthgrøntsager og garnefrugt knust agurksalat. For mig er der ved siden af ​​”hjemmelavet mad” i ordbogen et foto af min mors bedstemor, der stod lige under 5 meter høj, men let kunne fodre en hær af hulke mænd. Hver uge kogte hun til hele sin familie – tre døtre, en søn og alles respektive ægtefæller og børn. På en typisk søndag ville der være mindst 12 personer, der sad rundt om spisebordet og slurper og klamrer med samtale om den forskellige lyd af træpinde.

Dette er Wuhan, som jeg kender. Og selvom disse erindringer og foreninger er dybt personlige, er de også typiske. Mit korte liv i Wuhan var i bedste fald almindeligt, identisk med millioner af andres liv; almindelige menneskers liv, der ikke ønsker andet end at leve ærligt og føde deres familier. Normale menneskers liv, der, karakteristisk for Wuhans essens, bidrager til at fremme samfundet, så fremtiden måske er lidt mere indbydende for deres børnebørn. Men måske er det mest kraftfulde vidnesbyrd om Wuhans styrke og karakter dens meget reaktion på udbruddet. På trods af at den kinesiske regering bliver tvunget til en bymæssig karantæne, et skridt, som mange betragter som at ofre en provins til verdens større gavn, har befolkningen i Wuhan fastholdt deres underskriftånd.

Men livet i Wuhan vil ikke være almindeligt i en overskuelig fremtid. Og Wuhans navn og arv vil for evigt blive ødelagt af dette tragiske udbrud. Så hvis jeg muligvis tilbyder et lille udsnit af forskelligt perspektiv på min hjemby, så er det det mindste, jeg kan gøre for en by, der gav mig liv – og fortsætter med at give mig håb.

Billedkilde: China Images / Getty