Jeg har PCOS, og vi taler ikke nok om den følelsesmæssige vejafgift, den tager

Gymnasiet er udfordrende for næsten alle, men mine bekymringer gik ud over typiske spændinger som seler og udbrud. Da jeg var omkring 15 år gammel begyndte jeg at udvikle svær acne i ansigtet og ryggen. Derefter en dag, mens jeg svømte med venner, påpegede en af ​​dem “skæg” på min hage. Senere bemærkede jeg, at mine sideburns syntes at blive tykkere.

Min far havde lidt af acne i sine teenagere, så han var altid på udkig efter behandlinger, der ville hjælpe med at rydde mit ansigt en gang for alle. Med hensyn til min mor blegede hun mit kropshår, som stadig er et af mine største usikkerheder, selvom jeg på det tidspunkt regnede med, at jeg bare var en behåret pige. Men da jeg blev ældre, bemærkede jeg, at det også var svært for mig at tabe sig. Én gang stødte jeg på en tilstand, der kaldes polycystisk ovariesyndrom (PCOS), en hormonel lidelse, der forårsager forstørrede æggestokke og små cyster. Jeg var ikke sikker på, om jeg havde det, men jeg havde bestemt de fleste af symptomerne: acne, hår steder, hvor det typisk ikke ville vokse, og fedme. Jeg havde så mange spørgsmål, men ingen syntes at have svar.

Mens jeg lytter til radioen en dag, hørte min far om en hudlæge i Mexico, som han håbede kunne hjælpe med at løse min acne. Vi bor i McAllen, TX, som ligger lige over grænsen, så vi krydsede over. Så snart lægen så mig, spurgte hun, om jeg nogensinde havde gjort en ultralyd. ”Jeg er næsten sikker på, at du har PCOS,” sagde hun. Jeg følte en lettelse, men min kamp var langt fra forbi.

Læs også  Her er hvorfor fiber er en vigtig del af Keto-dietten

Lea Michele åbner op for hendes PCOS-diagnose: “Jeg vidste ikke, hvad der foregik”

Min far gik med mig til min ultralydaftale, og lægen sagde, at mine æggestokke syntes fine. Mine forældre insisterede normalt på anden, endda tredje udtalelse, så jeg besøgte en anden læge i en anden by – og der flydede de på skærmen: flere cyster, kilden til min lidelse, næsten spottede mig. Jeg henvendte mig til min mors gynækolog, der satte mig på p-piller og metformin, en medicin, der ofte er ordineret til diabetespatienter, hvilket kan hjælpe med at behandle insulinresistensen, der ofte er forbundet med PCOS. Kombinationspiller, der indeholder både østrogen og progestin, kan hjælpe med at regulere din periode og lavere niveauer af testosteron i kroppen, hvilket letter symptomer som overdreven hårvækst og acne.

Jeg prøver at være mere aktiv og spise sundere for at hjælpe mig bedre med at håndtere mine symptomer. Men ingen fortalte mig, hvor bekymrende PCOS til tider ville føles.

Det var omkring fire eller fem år siden, og selvom mine udbrud er væk, og mine perioder forbliver regelmæssige, kæmper jeg stadig med symptomer på PCOS – skønt jeg må indrømme, at jeg i lang tid ikke tog min medicin lige så ansvarlig som jeg skulle gerne. I øjeblikket prøver jeg at være mere aktiv og spise sundere for at hjælpe bedre med at håndtere mine symptomer. Men ingen fortalte mig, hvor bekymrende PCOS til tider ville føles. Jeg har oplevet humørsvingninger og haft problemer med at sove, og mellem det og frustrationen over ikke at kunne tabe mig har jeg lidt af angst og depression.

Læs også  Jeg begyndte at øve yogisk søvn til frokost, og det letter øjeblikkeligt min stress

Selvom denne tavse sygdom får mig til at føle sig meget lav til tider, stræber jeg efter at være så positiv, som jeg kan, og jeg har fundet trøst ved at vide, at en ud af 10 kvinder gennemgår den samme ting. Jeg kan huske, da skuespillerinde Sasha Pieterse, der spillede hovedrollen i Pretty Little Liars, åbnede sig for at have PCOS, og hvor sårende det havde været, da andre krop skammede hende for at gå på vægt. Jeg følte for hende, fordi jeg også har været trist og misforstået.

Stadig forsøger jeg at øve taknemmelighed hver dag, og jeg tror, ​​at ved at ændre min tankegang og livsstil vil jeg i sidste ende finde en sund mellemgrund. Mit mål er at tage kontrol over min PCOS i stedet for at det skal være omvendt – og jeg ved, at det er muligt, hvis jeg fortsætter med at tage mig af det bedste jeg kan.

Billedkilde: Getty / LaylaBird