Jeg har paniklidelse. Sådan håndterer jeg Coronavirus-pandemien.

I mange uger har mange af os haft ly i vores hjem i et forsøg på at begrænse spredningen af ​​den nye coronavirus. Frustrationen og kedsomheden ved at være inde så længe kan være elendig for næsten hvem som helst – men det er svært at formidle oplevelsen af ​​at være indesluttet hjemme, samtidig med at man har paniklidelser. Mine symptomer ser ud til kun at blive mere intense med hver nyhedsopdatering. Jeg kan føle, at mine skuldre bliver tyngre, og en knude af angst strammes inde i mig, overvældet ikke kun af frygt for at blive syg, men også usikkerheden om fremtiden..

Selv under normale omstændigheder havde jeg et panikanfald mindst en gang hver måned. Panikanfald er ikke det samme som et ængsteligt angst; mine er præget af pludselig svimmelhed, brystsmerter og følelsen af, at mit hjerte banker. De vokser op uden varsel. Mit første panikanfald skete, da jeg var 20 år gammel og deltog på en koncert. Jeg var ikke ængstelig, som man kunne forvente. Faktisk havde jeg det godt, indtil midtvejs gennem koncerten, da jeg følte, at skuldrene blev tunge og blev svimmel. Pludselig havde jeg denne frygt for, at jeg skulle dø, og jeg måtte forlade lokaliten. Angrebet varede cirka 15 minutter, men i de næste par dage var jeg næsten i en dis. De panikanfald, jeg har oplevet siden da, kommer lige så brat på – jeg har måske et par sekunders advarsel, og alt hvad jeg kan gøre er at sætte mig ned med hovedet mellem knæene og vente på det.

Læs også  Kan du lave intuitiv spisning og gå ned i vægt? Diætister siger måske, men du savner pointen

Gennem årene har jeg lært, at det at have en rutine hjælper meget. Bare at vide, hvad jeg kan forvente af min dag og være i stand til at undgå skarer og stressinducerende situationer, giver mig en følelse af kontrol. Desværre har det at have været hjemme under denne krise fjernet enhver struktur af strukturen. I stedet for finder jeg mig selv rulle gennem min telefon, meningsløst forfriskende apps på sociale medier. Med hver hoste eller ændring i kropstemperatur begynder jeg at få panik, og kontrollere symptomerne på COVID-19 for, hvad der føles som den millionste gang. På toppen af ​​det tænker jeg hele tiden på, hvad jeg skulle gerne gør eller bekymre dig om, hvad der vil ske efter alt dette. Situationen, vi er i, er hidtil uset, og på grund af dette føler jeg mit greb om fremtiden glider væk.

Jeg er en engstelig person, og efter mange års frygt for det værste har jeg faktisk aldrig følt mig roligere

Jeg minder mig selv konstant om, at alt dette er midlertidigt. Med tiden vil verden vende tilbage til det normale.

Jeg kender, at mange mennesker med eller uden paniklidelse føler sig lidt uhæmmede i løbet af denne tid. For mig har det hjulpet at skabe en tidsplan for mine husdages dage. Hver aften skriver jeg ned, hvad jeg skal gøre dagen efter. Jeg har lavet lette træninger som yoga og Pilates, som hjælper med at holde mit sind væk fra nyhederne og muligheden for endnu et panikanfald. Jeg har endelig hentet de bøger, jeg har prøvet at afslutte i flere måneder, og jeg er endda begyndt at tage nogle onlinekurser – som opera fra det 18. århundrede og kinesisk mandarin – for at beskæftige mig med at studere. Jeg finder positive distraktioner, der er vigtige for at holde mit sind klart.

Læs også  Jeg havde ikke sovet godt siden pandemien, indtil jeg begyndte at bære denne $ 10 øjemaske

Selvom det hjælper med at udvikle disse typer af mestringsevner, har jeg fundet, at det er lige så vigtigt at holde kontakten med venner og kære. Det er måske ikke muligt at gøre det personligt lige nu, men daglige telefon- eller videoopkald kan hjælpe med at bringe din energi tilbage, når du føler dig lav.

Endelig minder jeg mig selv konstant om, at alt dette er midlertidigt. Med tiden vil verden vende tilbage til det normale, og vi går tilbage til skole eller arbejde og genvinder den struktur, vi i øjeblikket mangler. Når det sker, forsvinder angsten og panikanfaldene, jeg kæmper med, pludselig ikke – og derfor er jeg mere taknemmelig end nogensinde for dem, der bliver ved min side i hårde tider. Ikke kun under denne globale krise, men hver dag kæmper jeg en kamp, ​​der er min alene.

Billedkilde: StockSnap / Xavier Sotomayor