Jeg gik på en første dato i løbet af videochat, og her er hvad der skete

For nogle betyder en koronavirus-husly-orden at være indkapslet derhjemme med en betydelig anden, lave par TikTok-videoer og bestille. For mig betyder en enkelt 20-noget, at være hjemme, at se disse par TikTok-videoer, mens madlavning af en pastamiddag til en. Selvisolering har gjort mig endnu mere opmærksom på min enkeltstatus, og nu har jeg mere end nogensinde længt efter at finde denne person – min person. Men da dating ikke kan ske ansigt til ansigt lige nu, besluttede jeg at tage sagen i mine egne hænder og gik på en første date med en Bumble-kamp via FaceTime. Her er hvad der skete.

Min dragt

Det tog mig et stykke tid at finde ud af, hvad jeg skulle have på. Sætter jeg fuld første-dags tøj? Kaster jeg på nogle loungewear og kalder det en dag? Eller bærer jeg en dressy top, men holder mine sweatpants på? På trods af at have denne virtuelle dato i komforten på mit værelse, besluttede jeg at sætte min bedste fod frem. Når alt kommer til alt er en dato en dato uanset omstændighedernes usædvanlige forhold. Jeg slog mig ned på en sød, afslappet top parret med mine bedste leggings og afsluttede udseendet med min sædvanlige makeup på dagen (selvom jeg ikke har båret makeup på mindst en uge).

Tid og sted

Vi valgte vores dato klokken 15:00 på en fredag, som stort set er det selvisolerende ækvivalent med en eftermiddagskaffe-dato (bonus: denne tid på dagen betød godt naturligt lys på mit værelse). Overraskende nok havde jeg stadig et lille tilfælde af førstegangs-puslerne, nervøse for at møde den fyr, jeg kun nogensinde havde sendt. Som enhver første date ved du aldrig rigtig, hvad du går ind i, eller hvordan det går, og hele videochat-tingene tilføjede et ekstra lag af frygt. Jeg ville ikke være i stand til at læse hans kropssprog for at måle interesse, og dette kunne viser sig at være smerteligt akavet. Men kl. 15 rullede rundt, og, klar eller ej, denne dato skete.

Læs også  Jeg vil ikke have sex under social distancering, og det skader mit ægteskab

Tekniske vanskeligheder

Da telefonen ringede, blev mine nerver øget. Han tog sig op, og et pixeleret ansigt fyldte min computerskærm. Vi smilede begge og sagde hej, og øjeblikket frøs hans billede. Tekniske vanskeligheder. Bare en anden hindring for at møde, mens du daterer i dette medium. Det tog os et stykke tid at få vores teknologiske fodfæste – min forbindelse var heller ikke stor. Men efter at have tændt og slukket for min WiFi igen et par gange, fik vi den til at fungere, og så begyndte datoen virkelig.

Datoen

Da jeg kunne se hans billede tydeligt, ånde jeg et lille suk af lettelse, da jeg indså, at jeg ikke blev katfisket, og ja, han lignede sine dating-profilbilleder. Gudskelov. Vi brød isen og grinede over, hvordan vi begge kølede på vores respektive senge (som man gør isoleret), og som et lille advarsel blev vi enige om at forsøge at tale om andre ting end den hjerteskærende nyhed. Målet var virkelig at prøve at lære hinanden at kende og holde så meget normalitet, som vi kunne mønstre i en situation som denne. Jeg ved ikke, hvad det var, om det var hans søde smil eller hans smitsomme energi, men jeg følte mig helt tilpas med denne fremmed. Alle mine tidligere nerver spredte sig hurtigt, da vi talte mere og mere og mere.

Han er fra Midtvesten og jeg er fra Syden, og som det viser sig, har vi meget til fælles. Vi talte om steder, vi har rejst til, og delte musik, som vi begge kan lide. Vi talte om, hvordan vi har ændret sig gennem årene og udvekslet universitetshukommelser. Vi snakede om, hvordan vi holder os travlt og reflekterer over, hvor vi er i livet, og hvor vi vil være. Vi besluttede endda at lave en samarbejdende reggae-playliste og lavede løst planer for en postisoleringstur til en nationalpark. Han var afslappet, en god lytter og utrolig let at tale med. En og en halv time fløj forbi, og vi ramte vores tildelte frist (han måtte hoppe på et arbejdsopkald), men jeg kunne have talt med ham så meget længere. Da vi sagde farvel, var vi enige om, at dette var noget, vi helt ville gøre igen.

Læs også  5 tip til, hvordan man giver fantastiske blæsejob, lige fra eksperterne

Afsluttende tanker

Selvom intet kan slå en person-date, så vidt første-datoer går, var denne stadig temmelig stor. Ja, det skyldes sandsynligvis mest han var stor, men hele oplevelsen gjorde udsigten til virtuelle datoer meget mindre skræmmende. Jeg vil bestemt anbefale!

Billedkilde: Getty / Westend61