Jeg er taknemlig, min mand var i leveringsrummet, fordi jeg ikke kunne have gjort det uden ham

Hvis min mand ikke var i leveringsrummet med mig under min anden fødsel, ved jeg, at det ville være afsluttet meget anderledes. Du ser, jeg var desperat – og jeg mener desperat – forsøger at få en VBAC (vaginal fødsel efter C-sektionen), men som alle kvinder, der har været igennem arbejde, ved det, går det ikke altid som planlagt. Heldigvis sluttede det godt for os, men hvis det ikke var for min mand at være i leveringslokalet, tror jeg ikke, det ville have.

Han klamrede mine hænder og sagde: “Du kan gøre dette. Ved at du kan gøre dette.” Tårerne begyndte at falde ned på mine kinder.

Når du forsøger for en VBAC, foreslår læger at forsøge at undgå en epidural og lade din krop forløbe naturligt. Men efter 20 eller så timer, mistede jeg det. Jeg tabte bogstaveligt talt min sh * t. Jeg begyndte at sværge på sygeplejerskerne og smide hvad jeg kunne få hænderne på. Jeg var ude af kontrol, men på en eller anden måde formåede min mand at berolige mig ved at massere ryggen og skuldrene. Han talte langsomt og sødt for at tale lige nok for mig. . . men det varede ikke længe. Endelig efter 38 timers arbejde bad jeg om en epidural og fik den.

Derefter trængte himlen ind i min krop og stoppede smerten, jeg kunne endelig hvile i et par timer til og fra. Min mand tog en stol og holdt min hånd hele tiden. Hvis jeg var vågen, ville han spørge mig, hvad jeg havde brug for (og jeg havde altid brug for noget!). Og hvis jeg hvilede, sørgede han for at lade mig være. Så endelig kom tiden til at skubbe. Jeg var fuldt udvidet.

Læs også  Der er 2 nøgleforskelle mellem serielle og HBO's sagen mod adnan syed

De første 30 minutters skubbe syntes at gå godt. “Wow, det gør du så godt,” sagde min jordemor. “Jeg tror, ​​at din baby vil være her hurtigere, end vi tror.” Men efter to timer og den dumme epidural slidt af, sad jeg besejret. Jeg havde intet tilbage i mig. Jeg ville stadig have VBAC så slemt, men jeg kunne bare ikke gøre det alene. Jordemorens optimisme vendte omgående. “Jeg er ked af det, men jeg tror, ​​vi skal sende vores hoved OB her for at se, om vi skal undersøge en anden mulighed for levering.”

Mit hjerte sank, og min mand følte det. Så da jordemoderne forlod et øjeblik, klamrede han mine hænder og sagde: “Du kan gøre dette. Ved at du kan gøre dette.” Tårerne begyndte at falde ned på mine kinder. Jeg var så sikker på, at jeg ikke havde noget tilbage i mig, men jeg troede pludselig ham. Jeg kan gøre det, Jeg troede. “OK,” sagde jeg.

Bekræftelse: Jeg oversvømmede hospitalet værelse med min postpartum bruser

Fra det øjeblik skyndte min nyligt adrenalin igennem mig. Da OB kom ind i lokalet, ville hun se mig skubbe, og forfærdeligt skød jeg hårdere og stærkere i de efterfølgende minutter end jeg havde de sidste to timer. “Hun kommer til at levere denne baby vaginalt,” sagde hun. Og ved du hvad? Jeg gjorde. Faktisk gjorde vi – min mand og jeg som et hold. Uden ham i salen med mig er der ingen tvivl om, at jeg ville have givet op. Jeg ville have haft en C-sektion igen, og mentalt ville jeg være blevet ødelagt, fordi en VBAC var noget, jeg ønskede så desperat.

Læs også  Rebecca Ferguson elsker at lave familiefilm på grund af reaktionen, hun får fra børn

Det øjeblik, vores datter lagde sit hårde hoved på mit bryst var langt den mest magiske øjeblik i mit liv. Jeg takkede min mand for simpelthen at tro på mig den aften i leveringsrummet, for som partnere er det bare du skal gøre.

Billedkilde: Unsplash / Patricia Prudente