Jeg er nødt til at opbevare min brudekjole i et år, så jeg bruger disse eksperttips til at holde det sikkert

Da jeg fik opkaldet om, at min brudekjole var blevet leveret til brudebutikken i maj måned, skulle jeg have været i ekstase. Men efter at have udsat mit bryllup i oktober 2020 et helt år på grund af pandemien, fyldte dette spændende øjeblik mig med frygt – hvad i all verden skulle jeg gøre med min kjole i over et år? Mit sind gik straks til, da min bedste ven hentede sin kjole foran hende bryllup og modtog en lang liste med strenge instruktioner fra butikken som ”undgå madlavning indtil efter bryllup “og” holde det et køligt sted “- og det var at gemme det derhjemme i kun to dage!

For at lette min panik, talte jeg med Lindsey Love, en senior brand stylist på BHLDN, ​​for hendes tip til sikkert at opbevare en kjole i over et år. Hvis du som mig skulle udsætte dit bryllup, eller din kjole kom super tidligt, men din butik kan ikke opbevare det, skal du læse for at få tip til, hvordan og hvor du kan opbevare din smukke kjole, indtil din store dag.

Prinsesse Beatrice lånte sin brudekjole og Tiara fra dronning Elizabeth II’s garderobe

Hvilken slags taske til opbevaring af din brudekjole

Mit første instinkt til opbevaring ville have været at lynlåse min kjole i en af ​​disse vakuumposer, så ikke en slikke luft kunne komme til det, men plastik kan blæse gasser over tid, hvilket kan forårsage en lugt, så det er et klart nej- nej til langtidslagring. Ifølge Lindsey er det også tøjposen, den kommer pakket i fra butikken.

Læs også  Lizzo "pakker ud" hendes taske på Instagram, og dreng, det er lille men mægtigt

“De fleste beklædningsposer, der leveres med din købte kjole, er syntetiske og bedre egnede til at transportere din kjole, da det hjælper med at afvise snavs og fugt – så du må ikke opbevare din kjole ved hjælp af denne beklædningspose!” Lindsey fortalte fafaq. “Dæk i stedet kjolen i et naturligt, åndbart stof som en bomuldsbeklædningspose eller rent hvidt bomuldsplade.”

Det eneste problem med et åndbart stof er, at lugt fra madlavning (især hvis du bor i en lille lejlighed som jeg, hvor køkkenet er 10 meter væk fra soveværelset) kan blive fanget i stoffet. “Din kjole, som alle stoffer gør, vil fange dufte. Du kan altid tage den med til en renseri et par måneder før din nye bryllupsdato som en del af ændringsprocessen.” På den måde får du damp, rengøring og ændring fra propper til renseri i et fald.

Sådan opbevares en brudekjole på lang sigt

Når du har din kjole dækket af et åndbart bomuldsstof, hvor skal du sætte den? Lindsey anbefaler et tørt, mørkt sted som under din seng. Selvom dit skab kan betragtes som mørkt og tørt, anbefales det ikke at hænge din kjole. “Opbevaring af din kjole liggende vil hjælpe med at aflaste trykket fra stropperne og holde det intakt indtil den store dag!” Hvis der er tunge udsmykninger på din kjole, ville trykket fra disse elementer også blive lindret.

Hvis du ligesom mig har kæledyr, der elsker at hænge ud under din seng (katte, amirit?), Kan en hylde med høj skab også være en mulighed. Det er stadig mørkt og tørt, så længe du har døre i dit skab, men hold det langt væk fra enhver skarp katte- eller hundespik og beskidte poter. Selv hvis dit kæledyr ikke er “tilbøjeligt til at ridse, er kæledyrshår og de fleste brude stoffer (især tyl) ikke en god kombination,” sagde Lindsey.

Læs også  J.Crew arkiverer konkurs, men vil butikker blive lukket? Her er hvad du har brug for at vide

Hvis ingen af ​​disse er muligheder for dig, foreslår Lindsey at kontakte din lokale renseri for at se, om de har opbevaringsmuligheder til dig. “Hvis en lokal tørrenser tilbyder opbevaringsmuligheder, er det en fantastisk mulighed at forfølge, fordi det eliminerer alle variabler.”

Fremtidige brude, shoppe de 54 mest fantastiske brudekjoler til 2021

Vil en brudekjole blive gul, hvis den er i opbevaring for længe?

En af de andre bekymringer, jeg havde omkring opbevaring af min kjole så længe, ​​var, at det uberørte hvide stof ville blive gult. Det var noget, jeg havde hørt, kunne ske, og altid citerede det, da brudene bevarer deres kjoler efter deres bryllupper. Men faktisk gjorde Lindsey en myte-busting for mig. “Gulfarvning eller misfarvning sker typisk, når stoffer kommer i kontakt med andre kemikalier (og endda sved). Du skal ikke se gulfarvning på din kjole, hvis det opbevares væk fra fugt generelt.” Hurra for det!

God hastighed, kolleger brude, og hænge derinde! Du vil se fantastisk ud, hver gang din dag kommer.

Billedkilde: Unsplash