Jeg er jaloux på, hvor meget min søn elsker hans barnepige, men jeg ville ikke have det på nogen anden måde

Den anden dag stod jeg i køkkenet og snakede med min barnepige, da vi hørte min baby tage en tumle i legerummet. Han kom grædende. . . og gik lige til barnepiken for at få trøst. Og jeg indså, at min baby sandsynligvis er mere bundet til sin barnepige end han er til mig, og jeg følte mig forfærdeligt jaloux. Efter at jeg var færdig med at samle de ødelagte stykker af mit hjerte, kom jeg dog til den konklusion, at hans præference for hende måske ikke er sådan en dårlig ting.

Min barnebarn blev medlem af vores familie, da min søn var otte måneder gammel. Efter en langrend flytte, befandt jeg mig i behov af børnepasning til min baby og børnehaver. Inden for et par uger efter udstationering på Care.com fandt jeg nøjagtigt, hvad jeg ledte efter: en spansktalende plejeperson med masser af erfaring. Vores samtale bekræftede mine følelser over hende, og da vi mødte personligt, var hun blid, fast og kærlig med børnene.

Begge børn straks tog til hende, men babyen faldt hovedet over små hæle. I de første par måneder så jeg hans ansigt lyse op ved hendes ankomst. Hvis jeg holdt ham, ville han nå frem til hende og derefter hvile hovedet på hendes skulder og sukke. Han lurede længere, spiste bedre og var generelt mere tilfreds, da hun var der. Da han passerede årsmærket og begyndte at gå og tale, begyndte han at pæle til døren, så snart han hørte hendes bil og sagde hendes navn mere end “Mama.”

Til at begynde med var disse oplevelser intet mindre end sjælknusende for mig. Jeg bar dette barn i min krop i ni måneder. Hvorfor foretrækker han en anden kvinde frem for sin egen mor? Det var ikke sådan med min datter; Jeg havde altid været hendes specielle person. Men logik og fornuft spiller ikke godt med rå følelser, så jeg havde ladet mig føle mine følelser og derefter tage et skridt tilbage for at forstå, hvad der foregik – og indse, at det faktisk var noget positivt.

Læs også  At vende mit soveværelse til en børnefri helligdom holder mig sund i øjeblikket

Jeg blev hjemme hos min datter, indtil hun var 18 måneder gammel, og hun havde mig for sig selv hele tiden. Fordi jeg gik tilbage til arbejdet før anden gang, har min søn haft flere plejere end hun gjorde. Det er ikke så overraskende, at han favoriserer den, der kan give ham hendes udelte opmærksomhed. Selv når jeg plejer børnene, har jeg vaskeri, madlavning og alle former for familiestyringsopgaver på min tallerken.

Jeg ved, at det er absolut nødvendigt for babyer – for deres udvikling og langsigtede følelsesmæssige helbred – at danne sikre tilknytning til de voksne, der tager sig af dem. Hvad jeg til sidst kom til udtryk med, er, at det er OK, hvis det er med nogen udover mig. Hvis jeg skal på arbejde, vil jeg ikke, at mine børn skal passe af nogen, der elsker dem som hendes egen? Absolut.

Jeg kan komme forbi mine sårede følelser, fordi jeg vil og har brug for at arbejde. Arbejdet tilfredsstiller mig på en måde, som moderskab alene ikke gør, og den følelse af opfyldelse gør mig til en bedre, mere engageret mor, når jeg er på vagt. Det, og fordi jeg har åbnet mig for det, har jeg været i stand til at hente nogle tricks fra min barnepige, der har hjulpet mig med at interagere med min lille, ligesom hvordan at stryge på hovedet hjælper ham med at falde i søvn.

Jeg vil ikke lade som om det ikke gør ondt, når min baby vælger sin barnepige over mig, men jeg er bedre i stand til at tage det i skridt. Jeg må minde mig selv om, at dette er en situation, der giver os begge mulighed for at få noget, vi har brug for. Han tilbringer måske dagen med at elske med sin barnepige, men der er stadig masser af kram og kys tilbage til mig. Og når jeg lægger min jalousi til side, er jeg bedre i stand til at modtage dem.

Læs også  Min trick til at få min datter til at fokusere på skolearbejde tager kun 5 minutter

Billedkilde: Getty / filadendron