Jeg begyndte at øve yogisk søvn til frokost, og det letter øjeblikkeligt min stress

Luk dine øjne. Slip enhver spænding, du måtte have i din krop, mens du holder dit sind opmærksom og engageret. Forestil dig, at du er tung. Du føler dig så tung, at du synker ned i din stol. Forestil dig nu, at du er helt vægtløs og flyder ind i den klareste ceruleanske himmel. Vinden vugger dig og fører dig til toppen af ​​det smukkeste bjerg. Luften omkring dig er sprød og forfriskende. Dine tanker og bekymringer tager flyvning og aborre på de forbipasserende skyer og driver væk i det fjerne. Dit åndedrag er roligt og stabilt.

Dette er yoga nidra eller yogisk søvn, og jeg er kommet til at stole på det for at reducere stress, finde mit center og få den energi, jeg har brug for for at komme igennem min dag.

COVID-19-pandemien har dybt ændret vores liv og introduceret nye stressorer og ængstelser, vi aldrig har oplevet før. Min partner og jeg, som så mange andre rundt omkring i verden, arbejder nu begge hjemmefra. Vi er så heldige at være i stand til det, men vores dagligdag er ikke desto mindre blevet en afbalancerende handling. På trods af den gradvise genåbning, der sker rundt om i landet, kan det tage et stykke tid endnu, før vi kommer tilbage til det, der plejede at være normalt. Min partner og jeg har besluttet, at den sundeste og sikreste måde for vores familie at komme videre på er at omfavne arbejde hjemmefra, fjernundervisning og socialt distanceret udendørs familiesammenkomster.

På en typisk formiddag (kan det virkelig klassificeres som typisk nu?) Rejser jeg mig med mine to sønner, laver morgenmad og får drengene renset og klædt på. Derefter tilbringer jeg resten af ​​formiddagen med jonglering af hjemmeskoletimer til min ældre søn, legetid og fodring til mit spædbarn og mine egne skrivesessioner. Hele tiden har jeg det nye job som hjemmekontorets sikkerhedsvagt, som hovedsageligt indebærer, at min ældre søn ikke skal afbryde min partners firmamøder og klientopkald. Ved frokosttid føler jeg mig forvirrende, irriteret og frustreret over mig selv for at jeg blev forvirret og irriteret. At omfavne selvaccept og afvise selvdømmelse er mildest udfordrende, men yoga nidra har hjulpet mig til at gå lettere på mig selv og fokusere mindre på min stress.

Læs også  Jeg prøvede denne sukkerfri enkle sirup, og det er nu en hæfteklammer i min kaffe og cocktails

Jeg begyndte at strække i 10 minutter hver morgen, og det ændrede sig, hvordan jeg tackle min dag

Jeg opdagede praksis med yoga nidra i løbet af helligdage, og det blev hurtigt min rejse til formiddag stresslindring. Så snart mine drenge spiser og starter deres middagslur, begynder min frokosttid til yoga-nidra. På kun 15 minutter er jeg i stand til at slappe af, finde ro og lindre spændinger og stress.

På kun 15 minutter er jeg i stand til at slappe af, finde ro og lindre spændinger og stress.

Yoga nidra er en type guidet meditation, hvor du sigter mod at opnå en tilstand af afslapning mellem søvn og vågenhed. Kroppen er i ro, og sindet forbliver engageret, når du lytter til lærerens stemme. Yoga nidra er undertiden ledsaget af binaural beats og fredelig musik, men når du først lærer de grundlæggende komponenter i meditationen, kan du øve, hvordan du vil. Yoga nidra, der typisk praktiseres liggende, kan være mindre skræmmende end siddende meditation. Du behøver heller ikke bekymre dig om komplekse holdninger eller blive for sved i din frokostpause, og det er altid et plus!

Praksis med yoga nidra har flere komponenter, der plejer din følelse af velvære og tilskynder til selvpleje, når du praktiseres regelmæssigt. En session begynder normalt med at finde din mest behagelige savasana (eller ligepose), frigive spænding, derefter indstille en sankalpa eller en intention om dit nuværende livsfase. Læreren leder dig derefter gennem bevidsthedens rotation, en øvelse, der ligner en kropscanning, hvor du bringer din opmærksomhed til forskellige dele af kroppen, bemærker fornemmelser og går videre. Dette efterfølges af en række modsatte sensationer, såsom varme og kulde, tyngde og vægtløshed. Endelig ender praksis med visualiseringer, gentagelse af din sankalpa og en tilbagevenden til fuldstændig vågenhed.

Læs også  Nogle mennesker rapporterer om en metallisk smag i munden efter COVID-19-vaccinen - men hvorfor?

Yoga nidra giver dig mulighed for at lægge dig ned, slappe af og slippe stress – og med apps og YouTube-videoer er det tilgængeligt overalt. At øve i 15 minutter er som at trykke på nulstillingsknappen til eftermiddagen. Jeg ved nogle gange ikke, hvordan jeg skulle komme igennem min dag uden den.

Billedkilde: Getty / Westend61