Hvordan Laverne Cox brugte skønhed til at overvinde den stemme af selvtillid i hendes hoved

Det er ikke tilfældigt, at Laverne Cox har evnen til at lyse op i hvert værelse, hun går ind i, og på Matrix Destination 2020 – en træningsbegivenhed for håreksperter – havde hendes stut på scenen ingen anden effekt. Men bag kulisserne krævede det at erhverve sin superstjernegang meget mere end bare at øve sin bane-gåtur – det tog år med at studere sig selv og fortælle den tvivlsomme stemme inde i hovedet, at hun er nok.

”Det er stadig en af ​​mine største udfordringer, at komme ud af min egen måde,” sagde hun og glimtede i en glat, lilla kjole i dyb samtale med den australske frisør og tv-personlighed Tabatha Coffey. “Og når jeg tænker over, hvad det betyder hver eneste dag i mit liv, begynder det med mine tanker, hvad jeg fortæller mig selv og bremser mig ned – og er virkelig klar over, hvad mine tanker er.”

I hele sit liv lærte Cox, at hendes tanker var så iboende for, hvordan hun opførte sig i verden omkring sig, og at det at være pænere for sig selv var afgørende for at komme ud af sin egen måde. ”Vi må lære at sige pleje og styrke ting til det barn, der bor inde i hver af os hver dag,” sagde hun.

Ud over at ændre samtalen med sig selv og et strejf af somatisk terapi, for Cox, hjalp selvudtryk og evnen til at “lege” med produkter og tøj også til at ændre hendes opfattelse af sig selv. ”Mode og skønhed har altid været min måde at vise verden, hvem jeg var,” sagde hun. “Jeg har lært, at du vil lade din makeupartist og frisør gøre, hvad de gør, men jo større dygtighedssættet er, jo mere kan du lege med dem. De kommer måske med ansigtsdiagrammer og inspiration, men det gør jeg også.”

Læs også  Skal du skylle dit hår med æble cider eddike? (For de fleste er svaret ja)

Det er denne kunstfornemmelse, som Cox siger, at det altid har været nøglen til hendes succes, og vigtigst af alt: at aldrig give op. ”I 2012 stod jeg over for udvisning, og et par måneder senere begyndte jeg at filme Orange er det nye sort – lektionen for mig og alle kunstnere er at fortsætte med at gøre det, du elsker med hver eneste centimeter af dit væsen, og måske vil tingene ordne sig. ”Og ifølge Cox vil en lille glam og en selvsikker stav ikke skade, også.

Billedkilde: Getty / Gerardo Mora