Hvordan intuitiv spisning hjalp mig med at komme mig efter en spiseforstyrrelse

Advarsel: nogle ting, der diskuteres i dette personlige essay, kan være udløser for dem med en historie med forstyrret spisning.

Intuitiv spisning er en tillidsskabende øvelse mellem din hjerne og krop, med det mål at finde frihed fra madregler og grøftende diæter for godt. Fra det øjeblik, jeg hørte om intuitiv spisning, vidste jeg, at det at kunne hjælpe mig – men efter år med obsessivt begrænsning af kalorier (og som følge heraf, binging), var tillid noget, der simpelthen ikke eksisterede mellem min krop og jeg.

Til at begynde med kunne jeg ikke se, hvad jeg ville, når jeg ville have det. Jeg vidste heller ikke, hvordan jeg skulle læse mine sultyd, fordi jeg havde brugt år af mit liv på at forsøge at ignorere dem. At spise indtil jeg var tilfreds var et andet udenlandsk koncept, da jeg kun havde kendt skylden, der fulgte med overspisning eller den gnagende følelse af at afskære mig selv for tidligt. Stadig var der en del af mig, der ville overgive den kontrol, jeg havde udøvet over min krop, for at få en chance for at opleve den glæde, jeg så hos andre, da de spiste de fødevarer, de elskede med lethed.

Mens jeg ikke var klar til at dykke lige ind, var jeg nysgerrig nok til at grave noget. Jeg snuble over en bog, der hedder Kvinders mad og gud af Geneen Roth, som fængslede mig øjeblikkeligt. Hun beskrev den onde cyklus med slankekure på en måde, der virkelig talte til mig, og jeg indså, at et liv med forstyrret spisning ikke var det, jeg ville have for mig selv. Jeg relaterede til den madkamp, ​​som andre kvinder delte i bogen, og jeg indså, at jeg længtes efter at spise af andre grunde end nødvendighed, skyld eller skam.

Læs også  Playbook: José Mourinho er ikke bange for en offentlig fejde, men hans spillere står ved ham

Hvorfor jeg nægter at diæt i en verden besat af slankekure

Jeg begyndte også at lytte til podcasts om intuitiv spisning. En især kaldet Stol på din tarm: En begyndervejledning til intuitiv spisning, instruerede mig til at løbe gennem en række spørgsmål, når jeg følte sult nærmer sig. Ønskede jeg noget varmt eller koldt? Noget blødt, crunchy eller derimellem? Ville jeg have brug for noget sød eller velsmagende for at tilfredsstille denne sult? At stille disse enkle spørgsmål var et af de første konkrete skridt, jeg tog for at forsøge at overvinde min spiseforstyrrelse, og snart blev de en del af min daglige rutine. Først var det vanskeligt at besvare dem, men med tiden blev det lettere.

Dette var første gang i mit liv, at jeg ikke aktivt prøvede at tabe sig, og selvom det var skræmmende, var det også befriende.

Dette var første gang i mit liv, at jeg ikke aktivt prøvede at tabe sig, og selvom det var skræmmende, var det også befriende. Der var mange gange i begyndelsen, da jeg ignorerede min krops signaler, blev ubehageligt fuld og begyndte at føle mig som om jeg havde fejlet, men jeg indså hurtigt, at der altid ville være en ny chance for bedre at lytte til min krop. I modsætning til min spiseforstyrrelse var intuitiv spisning fri fra straffe, og hver episode med overspisning eller spise noget, der ikke var tilfredsstillende, var bare en chance for at indsamle data om, hvad min krop kunne lide, ville og havde brug for i det øjeblik..

Jeg følte, at reglerne for forstyrret spisning langsomt begynder at falme væk. Den frygt, jeg engang havde følt mig spredt, da jeg indså, at jeg havde lyst til næringsrige fødevarer mere end noget andet. Jeg var i stand til at nyde måltider med min partner og snack, når jeg ville uden at bekymre mig om, at jeg ville ovre. Den bedste del var at bevise for denne stemme i mit hoved, at hvis jeg lyttede til min krop og fodrede den, hvad den ville, ville mine jeans stadig passe. Ikke kun passer mine jeans, men min vægt svinger heller ikke så dramatisk, som det gjorde under cykler med begrænsning og binging.

Læs også  Camila Cabello åbner op om meditation til angst: "Det gør mig til et bedre menneske"

For første gang i lang tid er min krop nøjagtigt, hvor den skal være, og jeg bliver mere komfortabel med det hver dag. Jeg synes ikke, at intuitiv spisning kurerede mig fuldstændigt, men jeg krediterer det med at hjælpe mig med at bryde mig fri fra reglerne og straffe, der holdt mig fanget i en ond cirkel af forstyrret spisning. Jeg er stolt af at sige, at jeg nu forkæler mine trang i stedet for at undertrykke dem. Jeg lytter til hvad min krop vil have, fra tekstur på min mad til smagen til den mængde, jeg lægger på min tallerken. Alle de forfærdelige ting, som jeg troede ville ske, har ikke været, og tilliden til min krop, som jeg aldrig troede, jeg ville genvinde, er vendt tilbage.

Billedkilde: Getty / d3sign