Hvordan en enkel at-gøre-liste App forbedrede kommunikationen inden for mit ægteskab

Der er ikke noget romantisk at spørge: “Husk du at købe papirhåndklæder?” Eller, “Har du allerede taget ud af skraldet?” Eller “Hvad sagde din far om børnepasning på lørdag?” Og alligevel er det den sidste og næste volley om hvad der er gjort, hvad der skal gøres, og hvad der er på kalenderen i næste uge, er en uundgåelig del af et forhold. Tilføj børn, to fuldtidsjob, og du ved, livsstil og hvile, nogle dage føles det som om du skal skære ud tid for at diskutere noget ud over to-do-listen.

Et år efter at vi havde hilst velkommen til vores første barn, indså min mand og jeg, at ærinder og opgaver og planlægning påmindelser hurtigt overtog vores samtaler. Jeg ville komme hjem fra arbejde, afhente vores søn, starte aftensmad, og da min mand kom hjem, ville vi spise – nogle gange sammen, nogle gange ikke – før han overtog rutinen for bad og historie. Det forlod om en time netop tid, men hver af os havde stadig arbejde at gøre, tøjvask til afslutning, retter til rengøring, poser til at pakke og frokoster til at prep. Vi ville snakke hele natten, selvfølgelig – jeg er ikke noget hvis ikke chattet – men vores samtaler kom en håndfuld sætninger ad gangen, ofte afbrudt af vores søn græd eller telefoner dinging eller uundgåeligt, at jeg falder i søvn.

“Vores samtaler kom en håndfuld sætninger ad gangen, ofte afbrudt.”

Selvom vi var heldige nok til at have datoenætter takket være entusiastiske babysittere (vores forældre), vidste vi noget, der skulle ændres. Vi ønskede ikke, at alle vores udvekslinger skulle være de af roommates koordinerende opgaver, og jeg begyndte at irritere mig selv, da jeg afkrydsede alle de ting, vi havde brug for at få gjort. Indtast en vidunderlig, glorværdig opgaveliste-app.

Læs også  Overeating på Keto? Ja, det sker - 2 RD'er Forklar hvorfor og hvordan man stopper

Jeg har altid været en smuk dødelig, listelivende person, så jeg har flere organisations apps på min telefon, Wunderlist er en favorit. En dag indså jeg, at du kunne give folk adgang til specifikke lister, så de blev delte til at lave lister, og det var et lyspære øjeblik: appen kunne erstatte alle de ubehagelige “kan du gøre det for mig?” anmodninger. Jeg kunne bare tilføje ting til listen og – ta-da! – min mand ville vide om dem uden at skulle nævne det og omvendt.

Processen blev en samtale-spilleskifter, og ved hjælp af den delte opgaveliste-app forbedrede kommunikationen inden for vores ægteskab tifold. Sammen med mine egne personlige lister for rettidige ærgrelser, arbejdsopgaver, bøger, jeg vil læse og så videre, har jeg tre delte lister med min mand:

  • Listen over dagligvarer: Det er selvforklarende, men glæden ved ikke at skrive hinanden om, hvad vi skal købe hver uge, er virkelig som magi.
  • “Få Sh * t Done” -listen: Det er her, vi slipper alle de skal-gør-det-ASAP opgaver, som genopfyldning bleer eller betale en regning.
  • “Hjem” listenL Vi holder øje med husstandsrelateret doser i vores “Hjem” liste. Tænk: ryd gutterne ud, læg vinter tøj tilbage i lager, tag en afløb og så videre.

Det har været omkring et og et halvt år siden vi begyndte at bruge delt deltagslister, og selv om vi stadig finder os lejlighedsvis taler om, hvornår vi skal raffinere vores dæk eller en kommende fødselsdagsfest, behøver vi ikke spørge: “Huskede du det at købe papirhåndklæder? ” I stedet, når vi kravler i seng eller nipper til vores lørdag morgen kaffe, diskuterer vi heldigvis ferieideer, det sjove, vores søn sagde den dag og Game of Thrones teorier. Det er indtil, uundgåeligt, jeg falder i søvn.

Læs også  Jeg er træner, og det er hvor tungt dine vægte faktisk skal være at bygge muskler

Billedkilde: Unsplash / Morgan McDonald