Efter at have levet som vegetar i 8 år har jeg besluttet at omfavne min kultur og dens mad

Mange mennesker føler sig fantastiske efter at have besluttet at gå plantebaseret, og jeg er en af ​​dem. Mine grunde til at vedtage en plantebaseret kost mere end otte år siden er meget legitime og forankret i kærlighed. Til at begynde med er jeg passioneret for at reducere mit økologiske fodaftryk på denne dyrebare planet, og kødforbrug er ikke den mest bæredygtige praksis for jorden. Jeg ville også forbedre mit helbred. Jeg led af utrættelige menstruationskramper og nyresten som ungdom, og jeg troede at spise mere antiinflammatoriske fødevarer ville hjælpe mig med at helbrede.

Der er så mange fordele ved at leve plantebaseret, at jeg personligt kan vidne til. Jeg føler mig ikke længere træt og træt hele dagen, mit sind er klarere, jeg sover søndag, min menstruationscyklus er endelig reguleret, og min hud lyser. Alligevel, mens fordelene er utænkeligt synlige, har jeg været lidt tom i det sidste. Jeg har nået et punkt i mit liv, hvor jeg er kommet til at forstå, at måske, måske bare, behøver jeg ikke være så streng med min kost.

Jeg gik Vegan i en uge og blev overrasket af alle carbs jeg spiste

Hvis der er en ting, der er mest ansvarlig for min beslutning om at begynde at spise kød igen, er det min kultur. Jeg voksede op i en caribisk familie; fødevarer var krydret, flavourful og kød-baseret. Min yndlingsret som barn var curry geit, en hæfteklump i jamaicansk kultur og forskellige øer i hele Vestindien. Da jeg først blev vegetar, var jeg næsten bange for at fortælle min bedstemor, dronningkokken selv. Da jeg brød nyheden om, at jeg ikke længere ville spise kød, svarede hun i vores indfødte Patois: “Aj, du falder i pan?” Betydning, “Har du faldet på hovedet og mistet dig?” Det tog mormor lidt tid at tilpasse sig, men hun støttede til sidst min beslutning og lærte at servere min middag uden at drukne min ris og ærter i oxtailgryde. Så skør som det lyder, følte jeg at jeg stjal nogle af hendes glæde, for i min kultur er mad så meget mere end blot en måde at opretholde vores kroppe på. Det handler om samfund, at dele kærlighed og udtrykke taknemmelighed – mad er livet.

I min kultur er mad så meget mere end bare en måde at opretholde vores kroppe på. Det handler om fællesskab.

Jeg var 22 år gammel, da jeg holdt op med at spise kød, og på det tidspunkt handlede jeg om at være disciplineret og stræbe efter perfektion. Nu er jeg 30, og dreng gik jeg igennem nogle tiltrængte voksende smerter. Jeg har lært, at perfektion er kedeligt og uopnåelig, og balance er nøglen. Jeg er også en hyppig rejsende, og når jeg besøger lande som Tyskland, hvor kød spiller en afgørende rolle i fødekulturen, vil jeg være helt nedsænket. Jeg vil gerne spise de traditionelle retter uden substitution eller reservation og helt opløses i ting, der er så fremmede for mig selv. Livet er et privilegium, og det skal behandles som sådan. Jeg er taknemmelig for at få mulighed for at rejse verden, møde nye mennesker og udforske den måde, de rejser gennem livet. Så jeg planlægger at suge det hele ind og frelse i sin smagfulde herlighed – uden beklagelse.

Læs også  Hold op: Er chokolade faktisk godt for din kulde?

Der er andre valg, jeg har lavet for at leve mere bæredygtigt, og mens 90 procent af min kost er ret plantebaseret, er udelukkelse af kød helt ikke en mulighed på dette tidspunkt i mit liv. Jeg udøver mindfulness og balance på alle områder af mit liv, og jeg lytter til min krop. Jeg mærker mig ikke længere som vegetar, fordi hvorfor skulle jeg have det? Jeg lever mit liv frit uden begrænsninger, så når jeg rejser til Firenze, Italien, kan du satse på, at jeg bestiller en plade af peposo dell’impruneta ved landing. Og når jeg besøger familie i Jamaica, tror du bedre, at jeg bliver mødt med en tallerken curry geit af bedstemor Ina, som jeg altid vil byde velkommen med åbne arme, et taknemmeligt hjerte og en glad mave.

Billedkilde: Getty / FG Trade