Brug af udtrykket “Walk of Shame” efter afslappet sex er forkert, og det er nødvendigt at stoppe

Det er fristende at spøge med at gøre “skamvandring”, når eyelinen, du arbejdede så hårdt for at perfekt, bliver smurt halvvejs ned ad dit ansigt, og din polyester-bodysuit kvæler dig i lyset af dagen. Faktisk virker det ligefrem uskyldigt at markere rejsen fra en tilslutningsplads til din egen seng som grænsende pinlig. Men mens vi marsjerer hjem i de tidlige timer af morgenen med et fuldt røget øje kan føles akavede, er vi nødt til at stoppe med at mærke afslappet sex som “skammelig.”

Fyrhjertede kommentarer om skamvandring ser ud til at ske overalt, men de er næsten altid målrettet mod kvinder for deres udseende eller opfattede opførsel. Det er et koncept, der formodes at videregive til legende drilleri, men i virkeligheden styrker det tanken om, at tilslutninger er ting at fortryde og ikke er helt passende for kvinder at deltage i. Disse underliggende beskeder vender det, der bare skal være en umærkelig, hvis ikke lidt akavet. , gå hjem til en begivenhed, hvor folk kan kommentere, tage antagelser om og dømme uretfærdigt.

6 tip til behandling af en værelseskammerat, der holder sex på dit sovesal

Skamvandringen fungerer som et værktøj til at tukte kvinder for deres seksuelle valg.

Min mest mindeværdige oplevelse med dette skete i løbet af mit førsteårige collegeår, da jeg gik hjem fra en all-you-can-eat brunch med mine venner, som jeg blev klædt ud til. Min romper var farvet med sirup, og jeg bar mine hæle i hånden, fordi mine fødder var trætte af at stå i kø for mere bacon. Da jeg kørte tilbage til min lejlighed, kørte en bil forbi vinduerne nede og pausede lige længe nok til, at chaufføren råbte, “Tillykke med sexen!”, Før han hastede væk, mens hun lo. Mit første instinkt var at løbe efter bilen og insistere på, at mit glaserede udseende faktisk var et mad koma i stedet for en tømmermænd, men jeg modsatte mig. Delvis fordi det var en op ad bakke, må jeg indrømme, men også fordi jeg ikke behøver at retfærdiggøre mig for nogen, på trods af hvad varmen i brystet prøvede at fortælle mig. Jeg havde ikke engang afslappet sex natten før, men alligevel blev jeg stadig skæmmet for det bare på grund af hvordan jeg så ud?

Læs også  5 sexstillinger, der er ideelle til alle med et højt sexlyst

Jeg bar den mærkelige, skyldfølelse med mig resten af ​​dagen og indså efterhånden, at barfodbrunch-antik til side er der så meget mere at gå på skam, end jeg oprindeligt indså. Selvom jeg altid havde troet, at den skammelige del af morgenen efter turen var det skamløse look og dunkende hovedpine, begyndte jeg at se, at jeg savnede en enorm del af historien. Den skam, jeg følte for en tilslutning, som jeg ikke engang havde haft, var det bevis, jeg havde brug for.

Ifølge Susan Coots, programlederen for Onondaga County’s Family Planning Service og en professor i menneskelig seksualitet ved Syracuse University, fungerer skamvandringen som et værktøj til at tukte kvinder for deres seksuelle valg. “Vi skammer folk for at have haft sex eller for at have sex, der er underholdende,” fortalte Coots fafaq og pegede på ord som “beskidt” og “grimt” som almindelige beskrivelser for afslappet sex. ”Når nogen, især kvinder, beslutter, at de skal have afslappet sex, siger vi, at de ikke skulle have sex med nogen, som de ikke er forelsket i eller forpligtet til,” tilføjede hun.

Blot 20 sjove tweets, der perfekt skildrer tilslutningen på college

Denne type seksuel politioplevelse opleves mest af kvinder, der ofte læres, at deres værdi er bundet til deres seksuelle valg og andres eksterne domme. Når det kommer til kvindelig seksualitet, er der strenge regler i leg, og som et resultat antyder forskning, at selv kvinder overvåger hinandens seksuelle adfærd, baseret på den seksuelle politik, de har lært. Disse motiveringer er ikke altid bevidste, men de bruges stadig indirekte til at begrænse og kritisere kvinders seksuelle valg.

Læs også  Hvordan man fortæller, om nogen lyver til dig

Så selvom sætninger som “walk of shame” kan virke som relatable inde i vittigheder, forklarede Coots, at legitimering af dem er mere skadeligt, end mange mennesker er klar over. ”Det handler om magt og at sikre, at kvinder ikke har det,” sagde hun. Det er ikke at sige, at der ikke er nogen humor i en ubehagelig, stiletteklædt kamp derhjemme, men at skamme kvinder for deres seksuelle beslutninger har meget reelle konsekvenser i forbindelse med empowerment. Konsekvenser, der er stærke nok til at få dig til at føle dig skyldig bare for at have spist en ekstraordinær mængde vafler.

Hvis vi ser alvorligt på at afslutte skamvandringen, er det bedste, vi kan gøre, bare at stoppe med at tale om det. Det betyder at begrænse vores egne antagelser, side-øjne og selvudskrivning af Snap-historier og lukke ned skammelig tale, når vi hører det. “Når flere og flere mennesker bare ikke deltager i det, stopper det med at være en ting,” forklarede Coots. Et nemt skridt hen imod seksuel empowerment, personlig valg og gratis chikane for alle.

Billedkilde: Getty / Radomir Tarasov / EyeEm